Sport & motion » Løbebånd

Januar 2021 (opdateret december 2021)

Løbebånd til hjemmebrug - og til den professionelle sportsudøver

Et løbebånd er en fremragende måde at holde formen ved lige på – eller for den sags skyld til genoptræning efter en skade eller en midlertidig pause i træningen. Jeg har selv haft stor gavn af at have et løbebånd stående. Enten fordi jeg har syntes, at vejret har været for dårligt (læs: farligt) at løbe i, eller fordi de hårde underlag udendørs har været for krævende til mine svage ankler.

Det sidste er der sikkert mange, der kan nikke genkendende til, når de har forsøgt at forcere nogle km på asfalt e.l. I den situation er løbebåndet et utrolig godt alternativ. Og så medvirker det jo også til at få gang i fedtforbrændingen, styrke konditionen eller blot til vedligeholdelse af løbeformen.

Vi har derfor valgt at udforske markedet for løbebånd til hjemmebrug. Og der findes et utal at gode tilbud på løbebånd, som også vil tilfredsstille den trænede løber. Løbebånd både med og uden motor.

Længere nede i indlægget giver vi vores bud på, hvad du med fordel kan kigge efter, når du vælger det bedste løbebånd til dit behov!  

Hvordan har vi udvalgt de viste løbebånd?

Målsætningen har været at finde gode løbebånd til hjemmebrug, som kan anskaffes for op til ca. 10.000 kr.

Lad det være sagt med det samme! Det har ikke givet os ret store udfordringer, for allerede ved priser omkring 7-8.000 kr. er løbebåndene udstyrede med forskellige virtuelle funktioner, som måske kan virke nørdede for nogen – men som utvivlsomt vil styrke motivationen hos den, der skal løbetræne. Uanset om den pågældende er begynder eller trænet og virtuelt ønsker at løbe lokalt eller i Pyrenæerne.

Omkring maximum-prisen støder vi på et løbebånd, som såvel den semi- som fuldprofessionelle løber kan have glæde af. Se fx modellen Toorx Power MAG nedenfor.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Løbebånd til motionisten og den semi-professionelle fra 4.000 til 7.000 kr.

Top Sport TM 650S er et billigt, solidt og velegnet løbebånd til dig, der vil prøve kræfter med at løbe indendørs.

Med en maximal hastighed på 16 km/t, svarer det til, at man løber 1 km på 3 minutter og 45 sekunder. Det bør tilfredsstille de fleste motionisters behov?

Den indbyggede computer viser, distance, tid, hastighed og forbrændte kalorier. Bruger du de indbyggede pulsmålere i håndtagene, vises pulsen også i displayet.

Der er 16 foruddefinerede programmer, du kan bruge i din træning.

Løbebåndet har en god stor løbeflade på 120 x 45 cm.

Løbebåndet er set til 4.999 kr.

Hastighed: 1 – 16 km/t

Løbeflade: 120 x 45 cm

Antal programmer: 16

Pulsmåling: ja, i håndtag

Brugervægt: max. 120 kg

Mål og vægt: 148 x 65 x 117 cm (i brug)
130 x 65 x 76 cm (sammenfoldet)
41 kg

inSPORTline Hill Pro løbebånd

inSPORTline Hill Pro et et motorløst løbebånd, som giver dig mulighed for at justere hastigheden med fødderne, kan man næsten sige. Båndet følger din hastighed, uanset om du vælger gang eller løb.

Den solide konstruktion gør, at løbebåndet kan bære personer på op til 180 kg.

Har du brug for ekstra intensitet, er der 8 modstandsniveauer, som du kan indstille, mens du går eller løber. Vil du benytte en af de fire hældninger på båndet, skal dette dog indstilles, inden du starter træningen.

Det kræver nok lidt tilvænning, at drevet er motorløst, men du får et kvalitets-løbebånd, som også er velegnet til den semi-professionelle løber.

Vi har set løbebåndet til knap 7.000 kr.

Hastighed: brugerbestemt

Løbeflade: 125 x 45 cm

Hældning: 4 forskellige niveauer fra 8-13 grader

Antal programmer:

Pulsmåling: nej

Brugervægt: max. 180 kg

Mål og vægt: 145 x 77 x 140 cm (i brug)
75 kg

Andet: 8 modstandsniveauer, motorløst løbebånd

Peak Fitness Smart+ er kendetegnet ved sin store løbeflade på 130 x 48 cm. Så længe du er uøvet på et løbebånd, er det store løbeareal en klar fordel, så du ikke bliver begrænset af proportionerne – hverken i længden eller bredden. Dette løbebånd vil du derfor hurtigt føle dig komfortabel ved.

Afledt af størrelsen på båndet vejer Peak Fitness Smart+ også lidt mere end andre løbebånd. Og derfor bliver det, hvor det er, når du træner.

Der er fleksibelt og opbevaringsvenligt, fx under sengen. Og så kan det styres ved hjælp af smartphone eller tablet via appen FitShow.

Med en tophastighed på 14 km/t honorerer dette løbebånd de fleste motionister.

Vi har set løbebåndet til 6.995 kr.

Hastighed: 1 – 14 km/t

Løbeflade: 130 x 38 cm

Hældning: 1 – 12%

Brugervægt: max. 100 kg

Mål og vægt: 146 x 75 x 126 cm (i brug)
146 x 75 x 27 cm (sammenfoldet)
57 kg

Løbebånd til motionisten og den semi-/fuldprofessionelle fra 7.000 kr. og opefter

inSPORTline inCondi T30i løbebånd

I takt med priserne stiger på løbebåndene, bevæger vi os ind i det mere nørdede udstyr. Fx løbebånd, hvor man kan løbe virtuelt, dvs. via apps til smartphone eller tablets kan fremkalde en konkret løberute, som man så følger på skærmen.

Samtidig indsamler de respektive apps dine træningsdata. Det er virkelig smart, og for mange bidrager det til den motivation, man måske ellers har svært ved at finde?

Ud over disse smarte egenskaber har inCondi T30i 15 løbeprogrammer indbygget, hældningen kan elektronisk tilpasses, og løbebåndet leveres med en Polar-pulsmåler til brystkassen.

Løbebåndet er set til 7.999 kr.

inSPORTline inCondi T50i løbebånd

Hvis du vil ofre et par tusinde kroner mere, får du i modellen inCondi T50i en noget større løbeflade, ialt 30 løbeprogrammer (heraf 24 forudindstillede) og ikke mindst en bedre affjedring.

Løbebåndet er set til 9.999 kr.

Hastighed: 0,8 – 18 km/t

Løbeflade: 130 x 46 cm

Hældning: 12 elektroniske positioner 

Antal programmer: 15 + 7 individuelle

Pulsmåling: ja, pulsmåler medfølger

Brugervægt: max. 120 kg

Mål og vægt: 155 x 78 x 125 cm (i brug)
91 x 78 x 141 cm (sammenfoldet)
61 kg

Andet: integration til forskellige apps til både iOS- og Android-smartphones og tablets, fx Fitshow, Swift og Kinomap

Kettler Sprinter 2.0 løbebåndet giver også mulighed for at løbe virtuelle ruter, som er meget motiverende. Løbebåndet integrerer med Kettler’s egen app KETTMaps, hvor der forefindes et hav af løberuter eller sightseeing-ture, hvis du blot vil være fodgænger eller bjergbestiger? Og cykelruter eller roruter, hvis …?

En anden smart funktion er de fire brugerprofiler, løbebåndet er udstyret med. En til far og mor + to børn. Eller hvordan det nu passer ind i din familie? Og så er der endda en ekstra til en gæst. Godt tænkt! 

Kettler Sprinter 2.0 har ikke mindre end 28 løbeprogrammer og et ganske fornuftigt løbeareal. Til gengæld er det ikke det hurtigste løbebånd, vi er stødt på. Så hvis du løber en kilometer under 3:40, er det ikke denne model, du skal investere i.

Vi har set løbebåndet til 8.999 kr.

Hastighed: 1 – 16 km/t

Løbeflade: 130 x 44 cm

Hældning: Fra 0 til 12 grader

Antal programmer: 28

Pulsmåling: ja, i håndtag

Brugervægt: max. 120 kg

Mål og vægt: 175 x 86 x 141 cm (i brug)
119 x 77 x 142 cm (sammenfoldet)
79 kg

Andet: integration med KettMaps-app’en. 4 brugerprofiler + en gæst.

Med Toorx Power MAG-løbebåndet bevæger vi os over i et løbebånd, som også honorerer kravene fra den semi- eller fuldprofessionelle sportsudøver.

Løbebåndet er motorløs, og du genererer derfor selv hastigheden, så den passer til dit niveau.

Ingen foruddefinerede programmer eller automatikker, for her er det dig, der bestemmer farten. Løbebåndet er dog udstyret med en lille “gearstang”, hvor du kan justere modstandsniveauet i 8 forskellige indstillinger. Så bør der være mulighed for at få pulsen op!

Løbebåndet er meget kompakt og solid i sin konstruktion. Og det vejer 75 kg. Det er derfor i stand til at håndtere en person på op til 180 kg.

Vi har set Toorx power MAG til 9.999 kr.

Hastighed: brugerbestemt

Løbeflade: 125 x 46 cm

Hældning: 3 forskellige niveauer

Pulsmåling: ja, i håndtag

Brugervægt: max. 180 kg

Mål og vægt: 145 x 77 x 140 cm (i brug)
77 x 67 x 145 cm (sammenfoldet)
75 kg

Andet: motorløs

Værd at vide om løbebånd

  • Jo større en motor et løbebånd har, des længere må det forventes at løbebåndet holder.
  • Løbefladens størrelse har stor betydning. Et bredt løbebånd giver større tryghed ift. at falde af. Et langt løbebånd er at foretrække, hvis du løber hurtigt.
  • Herudover er løbebåndets konstruktion og kvalitet selvfølgelig afgørende ift. din belastning af det.
  • Regelmæssig rengøring af løbebåndet og afstøvning af dets motorrum forlænger løbebåndets levetid.
  • De fleste løbebånd er sammenklappelige, men tjek målene i sammenklappet tilstand, så du ikke får ubehagelige overraskelser omkring opbevaring, når løbebåndet ikke bruges.
Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Ofte stillede spørgsmål om løbebånd

Hvad er et løbebånd godt for?

Et løbebånd er godt til fedtforbrænding og til konditionstræning. Eller til afpudsning af din løbeform. Eller blot til indendørs træning, når vejret er koldt og vådt. Da selve båndet, du løber på, er blødere og mere aflastende end de fleste udendørs underlag, er løbebåndet også godt, hvis du har svage ankler e.l.

Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Det afhænger meget af din aktuelle situation, men hvis du er nybegynder, bør du vælge et løbebånd med en bred løbeflade. Det giver dig en større sikkerhed under træningen. Er du hurtigløber, skal du derimod vælge et løbebånd med en lang løbeflade. Løbebånd kan også fås i både brede og lange versioner.

Hvad koster et løbebånd?

Prisen for et løbebånd til privat hjemmebrug starter omkring 4.000 kr. Allerede ved 7-8.000 kr. får løbebåndene en sådan kvalitet, at den semi-professionelle idrætsudøver kan få stimuleret sine behov mht. hastighed og opsamling af data. Løbebånd til professionelt brug, motionscentre o.l. svinger i pris og kan koste helt op til 60.000 kr. 

Hvad vejer et løbebånd?

De letteste løbebånd vejer omkring 50 kg. Gode, solide løbebånd til privat hjemmebrug – og som bliver stående under træning – vejer typisk mellem 75 og 100 kg. Har du behov for professionelt udstyr til et firma, et motionscenter, sportsklubben e.l., skal du regne med, at et løbebånd vejer op mod 200 kg.