Bolig & have » Ovne

August 2020 (opdateret juni 2021)

De bedste ovne - baseret på testresultater

Tanken om laks i ovn, ovnbagte kartofler, ovnstegt kylling eller andre lækre ovnretter får tænderne til at løbe i vand hos de fleste af os. Så derfor er det nærliggende at kigge på, hvor man finder en god ovn, når den gamle står til udskiftning.  

Sammen med komfuret eller kogepladen er ovnen hjertet i køkkenet – og naturligvis basis for god madlavning! Vi steger, bager og griller i stor stil, så det er vigtigt, at udstyret er i orden. Heldigvis slår de allerbedste ovne ikke bunden ud af budgettet – selv om man sagtens kan få ovne (fx med damp) til både 10.000 og 20.000 kr.

Hvordan har vi udvalgt ovnene?

Vi har i første omgang valgt at kigge på de bedste indbygningsovne med indbygget pyrolyse (se forklaring nedenfor). Og lad det være sagt med det samme! Vi blev på redaktionen positivt overraskede over, hvor billigt man kan købe en testvindende ovn i dag. Vi starter under 3.000 kr., så se endelig med nedenfor.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Ofte stillede spørgsmål om ovne

Hvilken ovn skal jeg vælge?

Vi foreslår, at du vælger en ovn, som er præcis og stabil, når det gælder om at ramme og fastholde temperaturen. At du vælger en ovn, som udfører de basale funktioner som stegning og bagning tilfredsstillende. De ovne, vi præsenterer denne gang, honorerer alle disse krav.

Herudover skal du kigge på dine konkrete behov. Skal ovnen have indbygget grill, skal den have pizza-funktion, varmluft-funktion, børnesikring osv.

Hvilken ovn er den bedste?

Ikke uventet afhænger det af, hvem du stiller dette spørgsmål? Som ved mange andre husholdningsmaskiner er Miele-ejere de mest tilfredse med det produkt, de har købt. 9 ud af 10 ejere af hhv. Bosch og Siemens vil dog anbefale disse mærker til potentielle købere. Disse to mærker klarer sig dog bedre i test af ovne, end Miele gør.

Hvilke ovne er bedst i test?

Kig med nedenfor, vi har tre af de bedste med i dette indlæg!

De bedste pyrolyseovne - i test ...

Denne indbygningsovn fra AEG er testvinder, fordi den klarer sig godt på alle parametre, dvs. forvarmning, præcision og temperaturstabilitet – og naturligvis madlavning. Herudover har den et lavt energiforbrug, er brugervenlig, støjsvag og sikker.

Ovnen er selvrensende via pyrolyse.

Den har den energiklasse A+ og et stort ovnrum på 72 liter. Den er udstyret med varmluft og har indbygget grill. 

Indbygningsmålene er 59 x 56 x 55 cm, og ovnen vejer ca. 32 kg.

Set til ca. 5.700 kr.

Denne pyrolyseovn fra Bosch klarer sig også godt på alle testparametre. Den er præcis og stabil, når det gælder den valgte temperatur – og så er den hurtigere end AEG BPB331021M, når det gælder opvarmning.

Ovnen har fire forskellige og velfungerende madlavningsfunktioner og et stort ovnrum på 71 liter. Den har indbygget varmluft, grill og pizza-funktion.

Energiklassen er A, og indbygningsmålene er 58,5 x 56 x 55 cm. Vægten er 38 kg.

En robust og sikker ovn, også når der er små pilfingre i husstanden!

Prisen er – udtrykt med tydelig jysk underdrivelse – rigtig fornuftig! 2.888 kr.

Electrolux COP600X er en prisbillig pyrolyseovn, som klarer sig fortrinligt i Forbrugerrådet Tænks test af ovne i juni 2021. Ovnen får således kun et procentpoint mindre end bedste testresultat. Til gengæld er prisen ca. 2.000 kr. lavere end de skarpeste konkurrenter.

Ovnen har et stort ovnrum på 72 liter, og så vejer den godt 32 kg.

Ovnen scorer godt på alle parametre, dvs. funktionalitet, energiforbrug, støjniveau, brugervenlighed og sikkerhed.

Energiklassen er A+ (bedst efter tidligere skala) og indbygningsmålene er 59,4 x 59,4 x 56,8 cm.

Set til 3.999 kr.

Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse er en rengøringsform, hvor ovnen renser sig selv ved ekstremt høje temperaturer, fx 4-500 grader.

Målet er, at snavset i ovnen brændes til aske og derefter nemt kan fjernes med en fugtig klud.

Afhængigt af din ovn kan rengøringsprocessen godt tage flere timer. Ovndøren låses automatisk under pyrolysen og kan først åbnes igen, når ovnen igen er afkølet.

Forholdsregler under pyrolyse

De dampe og gasser, der udledes under pyrolyse, er ikke sunde, så sørg for god udluftning og tænd evt. emhætten under rengøringen. Forlad helst køkkenet, mens rengøringen står på.

Varmeudledningen er enorm, så sørg for, at børn og husdyr ikke kommer i nærheden af ovnen.

Andre husholdningsapparater

Er du interesseret i andre husholdningsapparater, kan du se vores indlæg om disse her.