Bolig & have » Køleskabe

Oktober 2020 (opdateret marts 2024)

De bedste køleskabe i test

Køleskabet er menneskets bedste ven – eller er det hunden???

Under alle omstændigheder er køleskabet den hvidevare (selv om det ikke altid er hvidt), jeg allernødigst vil undvære i husholdningen. Man tør næsten ikke tænke på, hvordan vores madvarer vil se ud, hvis vi ikke formår at køle dem ned til den rette temperatur – og i det rette tempo? Et stabilt og perfekt kølende køleskab er derfor alfa og omega, når madens holdbarhed skal forlænges og fordærvet mad skal undgås!

Da køletemperatur og kølekapacitet er vigtige parametre i et køleskab, er det vigtigt, at der er nogle uvildige instanser, der kan teste disse funktioner til gavn for os forbrugere. Derfor læner vi os i denne præsentation af køleskabe op ad fabrikater og modeller, som er gennemtestede. 

Hvordan har vi udvalgt de viste køleskabe?

Forbrugerrådet TÆNK har over de seneste år testet en stribe køleskabe og har i den forbindelse udnævnt  køleskabe fra LG til “bedst i test”. Dem præsenterer vi nedenfor. 

Kvalitetsmæssigt kommer der herefter en række gode køleskabe fra Bosch og Siemens, som stort set får samme bedømmelse i test, men som har vidt forskellige priser. 

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste køleskabe i test

LG GLM71MBCSF og LG GLM71MCCSF - køleskabe

Dette køleskab fra LG er i 2023 kåret til Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK.

Køleskabet udmærker sig ved at være støjsvagt, have et lavt energiforbrug (ca. 100 kWh årligt) samt at kunne holde den ønskede temperatur – og så rummer det næsten 400 liter!

En smart funktion er, at køleskabet kan tilsluttes Wi-Fi og kan betjenes via en app på din Smartphone. 

Modellen er med metal-front, men fås også i sort under modelbetegnelsen LG GLM71MCCSF og i en hvid udgave med navnet LG GLT71SWSCF. Sidstnævnte kan ikke tilsluttes Wi-Fi og har et indvendigt betjeningspanel, hvor de to andre har udvendigt betjeningspanel. Til gengæld er prisen et par tusinde mindre end de to andre modeller.

Testvindende produkt
Anbefalinger fra 63 købere
4.8/5

Prisniveau:

8-9.000 kr. 

Testvindende produkt
Anbefalinger fra 63 købere
4.7/5

Prisniveau:

8-9.000 kr. 

Prisniveau:

6-7.000 kr. 

De næstbedste køleskabe i test

Lige under testvinderne fra LG ligger tre gode køleskabe fra Bosch og Siemens. Fælles for dem er et lavt energiforbrug, et fornuftigt støjniveau og stor brugervenlighed. 

Vær dog opmærksom på prisforskellen på de tre køleskabe.

Et prisbilligt køleskab med et fornuftigt energiforbrug på ca. 120 kWh årligt. 

Køleskabet holder en jævn temperatur i hele skabet.

Bemærk! Skabet er med sort front.

Prisniveau: 5.000 kr. 

Køleskabet har et meget fornuftigt energiforbrug på under 100 kWh årligt. Til gengæld støjer det lidt mere end sin lillebror til venstre (Bosch KSV36VBEP).

Grøntsagsskufferne er ikke imponerende store i køleskabet.

Prisniveau: 7-8.000 kr. 

Køleskabet fra Siemens er teknisk identisk med Bosch-køleskabet med samme modelbetegnelse. Det har derfor nogenlunde de samme egenskaber, men prisen kan være (meget) forskellig. Hold derfor øje med tilbuddene på skabene.

Prisniveau: 10-11.000 kr.