Elektronik » Garmin badevægt

Maj 2020 (opdateret januar 2022)

Garmin Index Smart Scale badevægt

Har du brug for motivation til at tabe dig, eller fx at følge din krops udvikling i forbindelse med et træningsforløb, så er en badevægt med indbygget kropsanalyse et godt redskab. 

Der findes en del af disse badevægte på markedet og fælles for dem er, at de – ud over at de kan veje dig – giver en række andre resultater som fx BMI (Body Mass Index), muskelmasse, fedtprocent, kropsvæske, knoglemasse osv. Endvidere spiller de forskellige vægte typisk sammen med et statistikmodul, hvor du løbende kan følge dine resultater over tid.

Vi har valgt at skrive et indlæg om Garmin’s Index Smart Scale badevægt, fordi vi hos HANDELSGUIDE.DK gennem længere tid har testet og afprøvet denne badevægt.

Test af Garmin Index Smart Scale badevægt

HANDELSGUIDE.DK har undtagelsesvist selv testet den første version af dette produkt over en længere periode. Se mere nedenfor!

Garmin har videreudviklet Index Smart Scale, og har sendt Garmin Index S2 Smart Scale på gaden. Denne findes også i en sort og en hvid udgave.

Vejledende pris er 1.495 kr., men vi har set den til 1.125 kr. Se den via de to links til højre!

HANDELSGUIDE.DK har ikke testet denne model, men læs eventuelt vores test af forgængeren nedenfor! 

Om Garmin Index Smart Scale

Garmin har med Index Smart Scale produceret en utrolig flot vægt, som pynter i de fleste hjem – selv om man som oftest gemmer badevægte af vejen …

Den afleverer en lang række resultater som fx vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, kropsvæske samt knoglemasse.

Hvis du opretter en profil, lagres resultaterne i sundhedsdelen af Garmin Connect, som er Garmin’s online platform, der kan vise statistik på stort set alt, hvad du ønsker. Herunder dine sportsaktiviteter, tilbagelagte skridt, forbrændte kalorier, dit søvnmønster – og nu også din vægt og øvrige kropsanalyser.

Vægten kan håndtere data for op til 16 brugere, så den er også velegnet til den meget store familie – eller kollektivet. Den er også velegnet til dit fodboldhold, hvis du vil holde øje med, om spillerne passer deres hjemmetræning! 

Garmin Index Smart Scale er udgået og er erstattet af Garmin Index S2 Smart Scale, som du kan se ovenfor!

Måler: Vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, andel af kropsvæske, knoglemasse.

Overfører data til: Garmin Connect på PC/Mac, smartphone-apps (både iOS og Android) via Bluetooth eller Wi-fi.

Antal brugere: op til 16

Mål og vægt: 31 x 35 x 3 cm – 2,8 kg

Farver: Sort og hvid

Batterier: 4 styk AA

Pris: ca. 1.000 kr. 

Test af badevægt/personvægt - hvordan har vi gjort?

Vi har ikke udført en videnskabelig test af Garmin’s badevægt, men vi har i et års tid vejet to personer på den (så godt som) hver dag.

Vi har kigget på design, funktionalitet og stabilitet, strømforbrug, samspil med det bagvedliggende statistikmodul samt vurderet kvaliteten af dette.

Ud fra vores oplevelser har vi på forskellige parametre tildelt fra 1-10 stjerner.

Design og funktionalitet
8.5/10

Vægten fungerer overbevisende. Den er let at klargøre, tallene er lette at læse og er selvforklarende via tydelige symboler. Det er vores vurdering, at resultaterne er retvisende, så vær forberedt på det værste, hvis du i en periode har levet lidt for godt – til gengæld bliver du belønnet, hvis du overholder dine træningsture. Vægten måler ensartet på alle underlag, og batteriforbruget er meget fornuftigt (se uddybning længere nede). Til dataopsamling og statistik er Garmin Connect aldeles fremragende!

Stabilitet
8/10

Målingerne kommer prompte, når man aktiverer vægten og stiller sig på den. Vi har en gang imellem haft to forsøg til at fange og synkronisere med vores trådløse netværk, men kan ikke afvise, at det er et lokalt problem.

Pris
7.5/10

Som badevægt alene er Garmin Index Smart Scale isoleret set for dyr – men hvis du interesserer dig for og træner med udgangspunkt i den bagvedliggende fyldige statistik, så er prisen ok. Heldigvis er vægten af og til på tilbud!  

Traditionelle eller genopladelige batterier - hvad er bedst og billigst?

Afledt af vores test af Garmin Index Smart Scale badevægten med både traditionelle og genopladelige batterier har vi kigget på økonomien ved brug af de to typer batterier.

Vægten bruger 4 styk AA-batterier, og de holder ca. 7-8 måneder ved dagligt brug af vægten.

Der er både økonomiske og miljømæssige fordele ved at anvende genopladelige batterier, og Forbrugerrådet TÆNK har i test kåret de bedste genopladelige batterier, som er Panasonic Eneloop Pro. Se dem nedenfor – og hvor mange penge, du kan spare ved at bruge genopladelige batterier.

Vi har regnet lidt på økonomien ved brug af henholdsvis almindelige og genopladelige batterier.

Et traditionelt AA-batteri koster typisk fra 3 kr. og opefter afhængigt af mærke og mængde.

Hvis du køber de fire Eneloop Pro her ved siden af, vil de formentligt kunne oplades mindst 500 gange. Stykprisen pr. batteri pr. opladning bliver derved ca. 6 øre, svarende til ca. 2 % af prisen på et almindeligt batteri.