Sport & motion » Romaskiner

Marts 2021 (opdateret december 2021)

Romaskiner til hjemmebrug og professionelt

Her i starten af 2020’erne har vi som bekendt været henvist mere til vores boliger, end vi plejer. Det har bl.a. været medvirkende til, at vi i højere grad har været nødt til at improvisere, når vi har villet motionere og træne osv. Fitness-abonnementet har stået på standby, og trangen til at træne og styrke kroppen har fået os til at flå træningsmaskiner og -udstyr ned fra internet-butikkernes hylder.

Løbebånd, crosstrainere og romaskiner er i høj kurs, når der skal hjemmetrænes og formen skal holdes vedlige. Og ikke så underligt, for de nævnte maskiner kommer godt rundt om kroppen, når de bliver brugt rigtigt. Det overrasker nok de fleste, at romaskinen træner næsten 80% af kroppens muskler. Ikke blot arme og ben, men også ryg, lænd og mave får en tur, når man træner i en romaskine. Derfor har vi besluttet at se lidt mere på, hvad man kan få for pengene, når valget står på en ny romaskine.

Hvordan har vi udvalgt de viste romaskiner?

Vi har taget udgangspunkt i gode romaskiner til hjemmebrug – dog uden at skele specifikt til brugerens niveau. Vi har nemlig fundet et udvalg af romaskiner, der henvender sig til såvel nybegynderen, den øvede, den semi-professionelle og den fuld-professionelle idrætsudøver.

Priserne varierer naturligvis efter funktionalitet og kvalitet, men undtagelsesvist har vi denne gang valgt modeller fra samme leverandør, nemlig det tyske familiefirma Kettler, som i næsten 70 år har produceret træningsmaskiner til idrætsudøvere i det meste af verden. Kettler er ofte honoreret for sine kvalitetsmaskiner og sin innovative tilgang til produktion og design af disse. Og i parentes bemærket ser du ofte Kettler-maskinerne i det lokale fitnesscenter.

Afslutningsvist henviser vi til andre produkter, hvis modellerne fra Kettler ikke honorerer dine krav til et en god romaskine.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Udvalgte romaskiner til hjemmebrug og den professionelle udøver

Kettler Rower 2.0 er en god og gedigen romaskine, som er meget velegnet til såvel nybegynderen som den øvede roer.

Romaskinen håndterer personer op til 100 kg, og den kan foldes sammen efter brug, hvis du ikke har gulvplads til den i det daglige.

Maskinen er meget brugervenlig i forhold til indstilling af modstand og trækstyrke.

Vi har set den på tilbud til 5.699 kr.

Bremsesystem: magnetisk

Modstandsniveauer: 8

Computerdata/-visning: tid, kalorier, puls, antal tag

Foldbar: ja

Max. brugervægt: 100 kg

Mål & vægt: 193 x 46 x 80 cm, 31 kg

 

Kettler Rower H2O er en vandromaskine til en yderst favorabel pris. Vandromaskinerne giver dig en realistisk fornemmelse af roningen, idet det minder om følelsen ved at sidde i en robåd på søen eller på havet.

Vandet sørger for at give dig den fornødne modstand, når du ror, samt bremser din romaskine, når du ikke længere trækker i håndtagene.

En komfortabel og solid romakker, som sikrer dig en jævn og glidende rotræning. Målgruppen er begyndere, øvede og semi-professionelle. 

Vi har set den på tilbud til 7.999 kr.

Kettler Regatta 300 er godt alternativ til Kettler Rower H20, men der er her ikke tale om en vandromaskine.

Målgruppen er begyndere, øvede og semi-professionelle. 

Vi har set den på tilbud til 8.499 kr.

Bremsesystem: vandmodstand

Modstandsniveauer: afhænger af din intensitet i roningen

Computerdata/-visning: tid, kalorier, puls, antal tag

Foldbar: nej

Max. brugervægt: 150 kg

Mål & vægt: 197,5 x 53 x 51 cm, 28 kg

Andet: lydkilde til styring af din ro-hastighed

Kettler Aquarower 700 er en designmæssig perle, som jeg personligt gerne vil have stående i stuen, hvis der havde været lidt mere plads.

Den flotte træramme, mekanikken i stål og den gennemsigtige beholder med vand gør romaskinen til et helstøbt træningsredskab – også for den professionelle idrætsudøver.

Maskinen er udstyret med Bluetooth, så du kan motivere din træning med apps på din smartphone.

Med Kettler Aquarower 700 får du en ambitiøs træningsmakker, som aldrig svigter eller melder afbud.

Set på tilbud til 12.999 kr.

Bremsesystem: vandmodstand

Modstandsniveauer: 5

Computerdata/-visning: tid, kalorier, puls, antal tag, frekvens, afstand, watt

Foldbar: nej

Max. brugervægt: 150 kg

Mål & vægt: 213 x 52 x 56 cm, 33 kg

Andet: måling af 500-meter tid, Bluetooth til anvendelse med trænings-apps på din smartphone

Alternativer til Kettler romaskiner

Hvis du ikke synes, at en af ovennævnte Kettler-romaskiner tilfredsstiller dit behov, har vi fundet et par links til andre romaskiner i forskellige prisklasser og kvaliteter. Kig med her ved siden af!

Ofte stillede spørgsmål om romaskiner

Med træning i en romaskine kommer man rundt om langt flere muskelgrupper, end man skulle tro. Umiddelbart vil de fleste nok mene, at den kun træner arme og ben, fordi det er disse, der hele tiden er i bevægelse. Men rotræning er også gavnlig for din ryg, din lænd og din mave.

Som så ofte er svaret behovsafhængigt.

Hvis du ikke vil ofre ret meget på en romaskine, kan en model med elastikker eller bånd være et fornuftigt valg. Er du mere ambitiøs, bør du vælge med magnetisk modstand. Og er du halv- eller hel-professionel bør du vælge en romaskine med luft- eller vandmodstand. 

De efterfølgende priser er kun vejledende, men kan give dig en indikation af, at romaskiner findes i stort set alle prisklasser. De billigste modeller med elastiktræk koster typisk omkring 3.000 kr. Modeller med magnetisk modstand er en anelse dyrere, mens romaskiner med luft- eller vandmodstand koster fra ca. 8.000 kr. og opefter.

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Roning i den virkelige verden …