Familie & fritid » Elektriske tandbørster

August 2020 (opdateret oktober 2021)

Elektriske tandbørster - bedst i test 2019-2020

Eksperterne – i dette tilfælde tandlægerne – er enige om, at såvel en elektrisk tandbørste (også kaldet eltandbørste) som en almindelig tandbørste kan gøre tænderne tilfredsstillende rene. I bund og grund er det den, der håndterer tandbørsten, der bestemmer kvaliteten af det udførte arbejde. Men en elektrisk tandbørste har nogle åbenlyse fordele, som den almindelige tandbørste ikke har.

En elektrisk tandbørste børster mere regelmæssigt og korrekt, da den laver de pulserende og vibrerende børstebevægelser, du måske ikke selv får gjort?

Eltandbørsten er mere dybdegående og bliver derved en større fjende overfor bakterier og belægninger på tænderne. Samtidigt kan den ofte advare dig om, hvis du børster tænderne for hårdt – og ikke mindst om du mindst børster de anbefalede to minutter.

Eltandbørsten kan også anbefales til personer med mangelfuld motorik, fx børn, eller personer med nedsat bevægelighed i hænder, albuer, skuldre osv. Tænderne, vores tyggeværktøj som skal holde hele livet, har brug for den optimale behandling hver dag, og HANDELSGUIDE.DK har derfor besluttet sig for at kigge på, hvilke elektriske tandbørster der findes på markedet? 

Hvordan har vi udvalgt de elektriske tandbørster?

Vi har skelet til diverse tests af elektriske tandbørster samt brugernes anbefalinger af disse. Det viser sig hurtigt, at primært to mærker dominerer, når man skal vælge en god tandbørste. Nemlig Oral-B og Philips. Især Oral-B har et stort udvalg af modeller og varianter. Den ene lige så god som den anden, når man taler kvalitet i tandbørstningen. Men med en af og til stor prisforskel, fordi det er individuelt, hvor meget funktionalitet, der er i tandbørsten. Eller hvor meget udstyr, der er med i pakken.

Alle de  eltandbørster, vi viser nedenfor, er kåret til “bedst i test” hos Forbrugerrådet TÆNK i enten 2019 eller 2020. Vi har valgt modellerne fra “den billige ende”, uden at det går ud over kvaliteten af tandbørstningen – men du har så selv mulighed for at opgradere til en dyrere model, hvis du ønsker mere udstyr eller et ekstra tandrenseprogram e.l.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Ofte stillede spørgsmål om elektriske tandbørster

Hvad skal jeg overveje inden køb af elektrisk tandbørste?

Du skal primært overveje, om du har brug for ekstraudstyr, flere børstehoveder, styring via app til smartphone, mere end et børsteprogram osv.? Kvaliteten af tandbørstningen er der nemlig ikke den store forskel på (ved de toneangivende mærker), men udstyrspakkerne koster naturligvis.

Børstehovederne er et kapitel for sig. De findes i stort set alle prislag og kvaliteter. Forbrugerrådet TÆNK anbefaler Oral-B CrossAction

Hvilken elektrisk tandbørste er den bedste?

Oral-B og Philips er markedsledende og dominerende i diverse tests. Men Jordan, som vi kender fra traditionelle tandbørster, producerer også eltandbørster.

Hvilke elektriske tandbørster er bedst i test?

Oral-B og Philips ligger i toppen, når det gælder test af elektriske tandbørster.

Oral-B har et meget omfattende program, inddelt i forskellige serier (8000, 9000, 10000, 20000 …), og kvaliteten af tandbørstningen er stort set identisk. Nemlig rigtig god. Men udstyrspakkerne bliver større op gennem model-serierne. Det samme gør prisen.

Eltandbørster bedst i test i 2020 + de bedste børstehoveder

Oral-B Genius 8000 er udnævnt til “bedst i test” i juni 2020.

Dens styrker er ikke uvæsentligt evnen til rengøring af tænderne, men den scorer også højt på brugsværdien, som bl.a. dækker af- og påmontering af børstehoveder, kvaliteten af grebet, opladningen og brugervejledningen.

Den har indbygget fem programmer, heraf flere rengøringsprogrammer, pleje af gummer, rengøring af følsomme tandhalse osv. 

Batteriet holder ca. en time, svarende til ca. to uger ved to daglige tandbørstninger.  

Set til godt 1.000 kr.

Oral-B Genius X 20100S er udnævnt til “bedst i test” i maj 2020.

Kvalitetsmæssigt ligger Genius 20000-serien på niveau med lillebror Genius 8000, men den har en del større funktionalitet, hvilket forklarer merprisen.

Genius X 20100S har seks indbyggede rengøringsprogrammer, altså et mere end 8000-serien, og så har den indbyggede sensorer og kunstig intelligens, som er i stand til at vurdere kvaliteten af din tandbørstning. Fagre nye verden …

Hvis du er den nørdede type, kan du downloade den tilhørende app, som hjælper dig med at børste lige meget i alle dele af munden.

I test opnås det bedste resultat med børstehovederne CrossAction her til højre.

Batteritiden er en lille time, svarende til to uger ved to daglige tandbørstninger. 

Værs’go’ at skylle!

Set på tilbud til godt 1.000 kr.

Forbrugerrådet TÆNK har testet en række børstehoveder til Oral-B’s produkter.

Man har testet både originale Oral-B-børster samt en række uoriginale tandbørstehoveder af forskellige mæker. Og dommen er klar! De originale børstehoveder rengør tænderne mærkbart bedre, og de fungerer bedre med tandbørsterne mht. montering og hvor fast de sidder under tandbørstning.

De originale produkter er ikke uventet dyrere end de uoriginale, men vi har fundet et parti, hvor prisen er ca. 20 kr. pr. børste.

Ikke meget dyrere end en traditionel tandbørste i plast.

Eltandbørster bedst i test i 2019

Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800 blev kåret til “bedst i test” i januar 2019.

Det er en mere enkel eltandbørste end Oral-B’s modeller. Fx har den kun et rengøringsprogram. Dette program gør det til gengæld fremragende.

Batteritiden er ikke mindre end imponerende. Tre timer kan du børste tænder på en opladning. Det svarer til ca. syv uger ved to daglige tandbørstninger. Og batteriet genlades på ca. 10-12 timer.

Prisen er også mere spiselig – hvis man kan sige det om tandbørster – end Oral-B’s produkter. Vi har set de tre farver nedenfor til priser fra 499 kr. til 599 kr.

Anbefalinger fra 87 købere
4.3/5

Oral-B Genius 8100S blev kåret til “bedst i test” i januar 2019.

Den glimrer ved sin evne til at gøre tænderne rene, den er brugervenlig, og så har den mange funktioner via de fem indbyggede renseprogrammer.

Denne Oral-B-model er nogle hundrede kr. dyrere end Philips Sonicare, men pga. den langt større funktionalitet, synes vi, at den er et bedre køb.

Den er testet med CrossAction-børstehovederne ovenfor – og med langt bedre resultat end med uoriginale børstehoveder.

Batteritiden er en god time, svarende til 2½ uges tandbørstning ved to daglige børstninger.   

Vi har set den til ca. 1.400 kr. 

Oral-B Genius 8900 duo blev kåret til “bedst i test” i januar 2019.

Som den øvrige Oral-B-familie leverer den et flot resultat, og testpanelet bemærker, at den er behagelig at børste tænder med.

Som ved de øvrige Genius 8000-modeller er der her fem indbyggede renseprogrammer at gøre godt med.

Modellen fås i flere farver, og du kan downloade en app, der kan hjælpe med at kontrollere kvaliteten af din tandbørstning. 

Batteritiden er ca. en time, svarende til to ugers tandbørstning ved to daglige tandbørstninger.

Modelbetegnelsen “duo” betyder, at du får to tandbørster med til prisen!

Vi har set dem til ca. 1.600 kr.

Anbefalinger fra 7 købere
4.9/5
Anbefalinger fra 108 købere
4.4/5

Philips står bag modellen Sonicare HX6322, som er en eltandbørste til børn. Den har en masse spændende features, som måske kan tage “spændingen” ud af tandbørstningen inden sengetid …?

Børstehoveder til Philips eltandbørster

Philips laver naturligvis sine egne børstehoveder til deres elektriske tandbørster. Til testvinderen Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800 findes der både en hvid og en sort udgave.

Anbefalinger fra 29 købere
4.9/5
Anbefalinger fra 29 købere
4.9/5