Familie & fritid » Elektriske tandbørster

August 2020 (opdateret juli 2022)

Elektriske tandbørster - bedst i test 2019-2020

Eksperterne – i dette tilfælde tandlægerne – er enige om, at såvel en elektrisk tandbørste (også kaldet eltandbørste) som en almindelig tandbørste kan gøre tænderne tilfredsstillende rene. I bund og grund er det den, der håndterer tandbørsten, der bestemmer kvaliteten af det udførte arbejde. Men en elektrisk tandbørste har nogle åbenlyse fordele, som den almindelige tandbørste ikke har.

En elektrisk tandbørste børster mere regelmæssigt og korrekt, da den laver de pulserende og vibrerende børstebevægelser, du måske ikke selv får gjort?

Eltandbørsten er mere dybdegående og bliver derved en større fjende overfor bakterier og belægninger på tænderne. Samtidigt kan den ofte advare dig om, hvis du børster tænderne for hårdt – og ikke mindst om du mindst børster de anbefalede to minutter.

Eltandbørsten kan også anbefales til personer med mangelfuld motorik, fx børn, eller personer med nedsat bevægelighed i hænder, albuer, skuldre osv. Tænderne, vores tyggeværktøj som skal holde hele livet, har brug for den optimale behandling hver dag, og HANDELSGUIDE.DK har derfor besluttet sig for at kigge på, hvilke elektriske tandbørster der findes på markedet? 

Hvordan har vi udvalgt de elektriske tandbørster?

Vi har skelet til diverse tests af elektriske tandbørster samt brugernes anbefalinger af disse. Det viser sig hurtigt, at primært to mærker dominerer, når man skal vælge en god tandbørste. Nemlig Oral-B og Philips. Især Oral-B har et stort udvalg af modeller og varianter. Den ene lige så god som den anden, når man taler kvalitet i tandbørstningen. Men med en af og til stor prisforskel, fordi det er individuelt, hvor meget funktionalitet, der er i tandbørsten. Eller hvor meget udstyr, der er med i pakken.

Stort set alle de eltandbørster, vi viser nedenfor, er kåret til “bedst i test” hos Forbrugerrådet TÆNK i de seneste år. Vi har valgt modellerne fra “den billige ende”, uden at det går ud over kvaliteten af tandbørstningen – men du har så selv mulighed for at opgradere til en dyrere model, hvis du ønsker mere udstyr eller et ekstra tandrenseprogram e.l.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste eltandbørster i test + de bedste børstehoveder

Oral-B iO7-serien er i starten af 2022 kåret til Bedst i test af Forbrugerrådet TÆNK. I øvrigt sammen med Oral-B’s iO8- og iO9-serier. Med andre ord: Oral-B rydder bordet i test af eltandbørster!

Teknisk set er de tre serier identiske, og testresultaterne af tandbørstningen er også ens. iO7-serien er den billigste version, fordi den i modsætning til iO8- og iO9-serierne “kun” har fem rengøringsprogrammer, hvor de andre har seks. Endvidere er iO8- og iO9-serierne udstyret med farvedisplay. 

Eltandbørsterne findes primært i sort og hvid, mens udvalgte modeller også findes i en rosa/violet-udgave. 

Alle tests af iO7-, iO8- og iO9-serierne er udført med Oral-B’s egne børstehoveder Ultimate Clean, som passer til alle iO-serierne.

 

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK

Prisniveau: 1.300 kr.

Prisniveau: 1.400 kr.

Prisniveau: 1.800 kr.

Prisniveau: 300 kr.

Oral-B Genius X 20100S er udnævnt til “bedst i test” i maj 2020.

Genius X 20100S har seks indbyggede rengøringsprogrammer, og så har den indbyggede sensorer og kunstig intelligens, som er i stand til at vurdere kvaliteten af din tandbørstning.

Hvis du er den nørdede type, kan du downloade den tilhørende app, som hjælper dig med at børste lige meget i alle dele af munden.

I test opnås det bedste resultat med børstehovederne CrossAction, som du kan se nedenfor.

Batteritiden er en lille time, svarende til to uger ved to daglige tandbørstninger. 

Værs’go’ at skylle!

Prisniveau: 1.200 kr.

Forbrugerrådet TÆNK har i 2020 testet en række børstehoveder til Oral-B’s produkter.

Man har testet både originale Oral-B-børster samt en række uoriginale tandbørstehoveder af forskellige mærker. Og dommen er klar! De originale børstehoveder rengør tænderne mærkbart bedre, og de fungerer bedre med tandbørsterne mht. montering og hvor fast de sidder under tandbørstning.

De originale produkter er ikke uventet dyrere end de uoriginale, men vi har fundet et parti, hvor enhedsprisen svarer til en traditionel tandbørste i plast. Afhængigt af den mængde du køber.

Prisniveau: 79 – 469 kr.

Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800 blev kåret til “bedst i test” i januar 2019.

Det er en mere enkel eltandbørste end Oral-B’s modeller. Fx har den kun et rengøringsprogram. Dette program gør det til gengæld fremragende.

Batteritiden er ikke mindre end imponerende. Tre timer kan du børste tænder på en opladning. Det svarer til ca. syv uger ved to daglige tandbørstninger. Og batteriet genlades på ca. 10-12 timer.

Prisen er også mere spiselig – hvis man kan sige det om tandbørster – end Oral-B’s produkter.

Prisniveau: 500 kr.

Prisniveau: 150-350 kr.

Oral-B Genius 8100S blev kåret til “bedst i test” i januar 2019.

Den glimrer ved sin evne til at gøre tænderne rene, den er brugervenlig, og så har den mange funktioner via de fem indbyggede renseprogrammer.

Denne Oral-B-model er noget dyrere end Philips Sonicare, men har til gengæld langt større funktionalitet.

Den er testet med CrossAction-børstehovederne ovenfor – og med langt bedre resultat end med uoriginale børstehoveder.

Batteritiden er en god time, svarende til 2½ uges tandbørstning ved to daglige børstninger. 

Prisniveau: 1.000 kr.

Oral-B Genius 10100 er udnævnt til “bedst i test” hos Forbrugerrådet TÆNK.

Dens styrker er ikke uvæsentligt evnen til rengøring af tænderne, men den scorer også højt på brugsværdien, som bl.a. dækker af- og påmontering af børstehoveder, kvaliteten af grebet, opladningen og brugervejledningen.

Den har indbygget fem programmer, heraf flere rengøringsprogrammer, pleje af gummer, rengøring af følsomme tandhalse osv. Ja selv et program til rensning af tungen er der blevet plads til …

Batteriet holder godt og vel en time, svarende til mere end to uger ved to daglige tandbørstninger.  

Prisniveau: 1.000 kr.

Elektrisk tandbørste til børn

Philips står bag modellen Sonicare HX6322, som er en eltandbørste til børn. Den har en masse spændende features, som måske kan tage “spændingen” ud af tandbørstningen inden sengetid …?

Børstehoveder til Philips eltandbørster

Philips laver naturligvis sine egne børstehoveder til deres elektriske tandbørster. Til testvinderen Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800 findes der både en hvid og en sort udgave.

Anbefalinger fra 30 købere
4.9/5
Anbefalinger fra 30 købere
4.9/5

Ofte stillede spørgsmål om elektriske tandbørster

Hvad skal jeg overveje inden køb af elektrisk tandbørste?

Du skal primært overveje, om du har brug for ekstraudstyr, flere børstehoveder, styring via app til smartphone, mere end et børsteprogram osv.? Kvaliteten af tandbørstningen er der nemlig ikke den store forskel på (ved de toneangivende mærker), men udstyrspakkerne koster naturligvis.

Børstehovederne er et kapitel for sig. De findes i stort set alle prislag og kvaliteter. Forbrugerrådet TÆNK anbefaler Oral-B CrossAction og Oral-B Ultimate Clean til Oral-B’s iO-serier.

Hvilken elektrisk tandbørste er den bedste?

Oral-B og Philips er markedsledende og dominerende i diverse tests. Men Jordan, som vi kender fra traditionelle tandbørster, producerer også eltandbørster.

Hvilke elektriske tandbørster er bedst i test?

Oral-B og Philips ligger i toppen, når det gælder test af elektriske tandbørster.

Oral-B har et meget omfattende program, inddelt i forskellige serier (iO, 8000, 9000, 10000, 20000 …), og kvaliteten af tandbørstningen er stort set identisk. Nemlig rigtig god. Men udstyrspakkerne bliver større op gennem model-serierne. Det samme gør prisen.