Bolig & have » Vaffeljern

Februar 2021

De bedste vaffeljern - i test og baseret på købernes anbefalinger

En god, lang gåtur i skoven på en råkold dag og en efterfølgende kop kaffe med friskbagte vafler! Uhm, er det ikke bare noget af det bedste, der findes? Vafler bages og spises i mange varianter. Nogle foretrækker flormelis, fløde eller creme fraiche til. Andre supplerer med bær, chokolade, sirup eller andet, som frister ganen og understøtter vaflens sprødhed.

De senere år har vaflen udbredt sig til ikke kun at være en dessert eller en sød snack, bl.a. fordi fokus er drejet over på større sundhed og en mere kritisk holdning til, hvad vi putter i munden. Vafler lavet af grøntsager (hvem sagde spinat, Skipper Skræk?) eller med fyld af kål, salat, skaldyr, skinke eller kylling. Kun fantasien sætter grænser …

Da farfar (eller måske oldefar) var dreng, og den mest moderne “hvidevare” var et brændekomfur, lavede man vafler i et vaffeljern af støbejern, som blev sat direkte ind i gløderne. Heldigvis er det noget lettere i dag, hvor det elektriske vaffeljern har fundet plads i mange hjem. Og vi har valgt at kigge på nogle af de bedste!

Vidste du for øvrigt, at det er international vaffeldag den 25. marts? Ellers gør du nu.

Hvordan har vi udvalgt de viste vaffeljern?

Vi har fundet forskellige tests på vaffeljern for at finde de bedste. Derudover har vi kigget på købernes anbefalinger af produkter, de har anskaffet sig. For en tilfreds ejers udsagn er vel den bedste anbefaling, man kan give videre…?

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste vaffeljern til forskellige behov

Det enkle, klassiske vaffeljern til dig, der elsker en god vaffel i ny og næ.

Vaffeljernet gemmer ikke på de store dikkedarer, men der er en effektiv varmestyring og en rengøringsvenlig varmeplade.

Du får én stor vaffel, som er opdelt i fem mindre hjerteformede stykker. Romantisk, men svært at dele ligeligt for to …  

HjerteformetVaffel

Vi har set vaffeljernet til godt 400 kr.

Hvis du ikke kan nøjes med fem små stjerneformede vafler, så findes det foregående vaffeljern som dobbelt vaffeljern. Og 10 vaffelstykker er også mere delbare end fem – hvis man overhovedet vil dele vafler med andre…?

Til gengæld er prisen ikke den dobbelte!

Det norske forbrugermagasin tek.no giver vaffeljernet 7 på deres 10-skala. Ikke så ringe af et billigt vaffeljern.

Set til 339 kr.

Vaffeljernet fra Åviken er klassisk og meget funktionelt. Ikke mindst fordi det kan stå på højkant, når det ikke er i brug.

Vi kan godt lide det lette, hvide design, og det vellykkede resultat af vaffeljernets arbejde er to vafler hver inddelt i fire hjerter. Lige til at spise.

Set til 399 kr.

Anbefalinger fra 32 købere
4.2/5

Vaffeljernet fra Cloer er udnævnt til Bedst i test af Politikens forbruger- og testpanel. Modellen laver de karakteristiske belgiske vafler, som har større og dybere lommer, end de klassiske hjerteformede vafler, vi oftest ser!

Et robust og driftssikkert vaffeljern, hvor du selv kan styre temperaturen.

Set til 438 kr.

FormBelgiskeVafler
Anbefalinger fra 7 købere
5/5

Forbrugerorganisationernes, magasinernes, avisernes, ugebladenes og ikke mindst købernes favorit indenfor vaffeljern.

Wilfas vaffeljern er syv år i træk kåret til bedst i test hos norske tek.no. Lidt af en bedrift!

For under 500 kr. får du et robust, rengøringsvenligt vaffeljern med støbejernsplader. Der er indikator for klar til brug og færdig vaffelbagning. Og resultatet er en stor vaffel opdelt i seks hjerteformede vafler. Værs’go’ og spis! 

Set til 499 kr.

Anbefalinger fra 282 købere
4.8/5

Designmæssigt lever dette vaffeljern fra Åviken helt op til sit navn. Elegance.

Et flot, enkelt vaffeljern, hvor du selv kan styre temperaturen. Det rustfrie stål gør vaffeljernet meget rengøringsvenligt – og resultatet af bagningen er to store vafler opdelt i fire mindre og hjerteformede vafler.

Vaffeljernet anbefales af det norske forbrugerorgan tek.no. Ikke mindst pga. den gode varmestyring. Kvalitet til prisen.

Vi har set det til 799 kr.

Anbefalinger fra 90 købere
4.6/5

Køberne er vilde med denne Tefal Snack Collection, men det kan også karakteriseres som vaffeljernets schweizerkniv!

Vaffeljernet har udskiftelige plader – ikke mindre en 12 forskellige plader kan der bruges i dette multijern. Dog følger der kun to med i startpakken, nemlig et vaffeljern til belgiske vafler og en toastplade. De øvrige plader skal tilkøbes og indeholder samtidigt forskellige opskrifter.

Her får du altså mulighed for at lave andet end vafler, fx toast, sandwich, panini, donuts, pandekager m.m. Uhm!

Set til 556 kr.

Anbefalinger fra 93 købere
4.9/5

Wilfa er kendt og anerkendt for deres produkter til vaffelbagning, og XWAS1400B er et godt eksempel på, hvilken kvalitet, du får med et Wilfa vaffeljern på bordet.

Solid og gedigen kvalitet, flot design og en vaffelbager af bedste kvalitet. Den laver én stor vaffel opdelt i seks mindre hjerteformede vafler. Perfekt til dig og din partner.

Fik vi fortalt, at norske tek.no giver den topkarakter?

Set til 766 kr., som er en yderst favorabel pris.

Selv om modelnavnet på dette vaffeljern smager af bilmærket BMW, så er det nærmere vaffeljernets Rolls Royce!

Vaffeljernet har mange funktioner, herunder fire foruddefinerede programmer + et ekstra program, hvor du selv kan gemme din favoritindstilling.

Som det eneste af de præsenterede vaffeljern er der et stort display, som gør denne Sage meget brugervenlig. Og så har den en overløbsbakke, så du ikke har dejen løbende ned af siderne. Smart og gennemtænkt!

Prisen? Tjah … 

Vi har set “Rolls Royce’n” til 1.699 kr.

Anbefalinger fra 16 købere
5/5

Ofte stillede spørgsmål om vaffeljern

Hvad er et belgisk vaffeljern?

I modsætning til de klassiske vaffeljern, som laver tynde hjerteformede vafler, laver et belgisk vaffeljern firkantede vafler med dybe firkantede huller. Det belgiske vaffeljern tager derfor typisk længere tid om at bage vafler. Dejen afgør naturligvis smagen af vaflerne, så reelt er det kun udseendet af de belgiske vafler, der er anderledes.

Hvad koster et vaffeljern?

Du kan som hovedregel få et rigtig godt vaffeljern til omkring 400-700 kr. De billigste – og mest enkle – starter ved en pris på omkring 200 kr. Er du feinsmecker og ønsker mere funktionalitet som temperaturstyring, forskellige bageprogrammer, overløbsbakke til dejen m.m., kan du forvente at vaffeljernet koster omkring 1.500-2.000 kr.   

Hvilket vaffeljern er bedst i test?

Den norske forbrugerorganisation tek.no har kastet sin kærlighed på produkterne fra Wilfa. Således udnævner de Wilfa WAS-623B vaffeljernet til bedst i test. Men de har også købsanbefalinger på andre Wilfa-produkter.

Danske Familie Journalen bakker op om nordmændenes test. Til gengæld har Politiken udpeget Cloer CL1445 til deres testvinder.

Se dem begge ovenfor.

Hvad skal jeg overveje inden køb af et vaffeljern?

Familiens størrelse eller din glæde for vafler er afgørende. Vaffeljern findes nemlig i enkelt og dobbelt størrelse.

Er du til tynde hjerteformede vafler eller belgiske vafler (se ovenfor), så vælg vaffeljern efter det. 

Vil du selv påvirke bagningen af vaflerne? De billigste vaffeljern har ikke stor funktionalitet – det har de dyrere.

Klassisk vaffel

Den klassiske vaffel er relativ tynd, har ruder-formede (som spillekortene) huller og er inddelt i 3-6 mindre hjerteformede vafler.

Belgisk vaffel

Den belgiske vaffel er firkantet, tykkere end den klassiske og har dybe, firkantede huller.

BelgiskVaffel

Der findes et utal af gode vaffel-opskrifter på nettet, så det er blot at søge der efter gode ideer til din vaffel-bagning.

Vi har fundet en side med både søde klassiske eller belgiske vafler – eller vafler af den mere sunde slags.

Kig med!