Bolig & have » Ismaskiner

Juni 2020 (opdateret august 2022)

Ismaskiner - de bedste af slagsen!

Mit barnebarn på fem år og jeg har en fælles passion, eller livret om du vil? Vi elsker begge is i alle afskygninger. Ispinde, isvafler, is i litervis, med frugt, karamel, lakrids eller chokolade, med kage til eller som en vigtig del af en banana split. Det eneste, vi er uenige om, er udtalen af ordet is. Han er københavner og har to i’er og to stavelser i sin udtale (i-is), mens jeg som sindig jyde nøjes med et i og een stavelse. Til gengæld har jeg to e’er i een, når trykket skal lægges rigtigt, kan I se …

Jeg er sikker på, at mange mennesker – små som store – deler vores passion for is. Ikke mindst i sommerhalvåret. Så derfor har vi hos HANDELSGUIDE.DK denne gang valgt at kigge på ismaskiner fra øverste hylde, dvs. dem med gode anbefalinger og testresultater. For hjemmelavet is, der indeholder alt det, man allerbedst kan lide, er nu det bedste, der findes! 

Hvordan har vi udvalgt ismaskinerne på denne side?

Da vi på redaktionen elsker is og ikke vil vente for længe på den, har vi nedenfor udvalgt ismaskiner med kompressorer. Med denne type ismaskine skal man ikke tænke på frysning af elementer, inden trangen til is indfinder sig …

At de viste maskiner samtidigt klarer sig fremragende i forskellige ismaskine-tests er selvfølgelig ikke noget handicap – tværtimod!

Hvis du vil hoppe på ismaskine-vognen til en meget overkommelig pris, slutter vi af med en enkelt ismaskine med fryseelement, som er kåret til et “Godt køb”.

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste ismaskiner med kompressorer

Denne DeLonghi ismaskine produceres i isens hjemland, Italien, og den fremstiller alle former for is til perfektion. Derfor er den i sommeren 2021 kåret til Bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. 

Kvaliteten af isen, kan der ikke sættes en finger på. Super, super! Men du skal være opmærksom på, at maskinen med sin solide konstruktion vejer 14 kg, hvilket er i den tunge ende i forhold til konkurrenterne.

Maskinen er meget støjsvag og arbejder ufortrødent, mens du og dine gæster tager et ekstra glas rødvin efter hovedretten.

En overbevisende maskine, som samtidig er meget konkurrencedygtig på prisen. Vi har set den til ca. 2.000 kr.

Anbefalinger fra 20 købere
4.9/5

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1,2 liter

Materiale: hård plast

Mål/vægt: 43x25x33 cm /  14,5 kg

Denne Sage BCI 600 blev testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK i juni 2020.

Den er god til forskellige typer af is (vanilje, sorbet, yoghurt), den er brugervenlig og nem at programmere, den er støjsvag og har et fornuftigt strømforbrug. Beholder og røreblad kan gå i opvaskemaskinen.

Den har 12 indbyggede programmer.

Af de seks maskiner, vi viser i indlægget, har den den mindste skål og den højeste vægt, så tag det med i dine overvejelser inden køb.

Set til ca. 3.000 kr.

Anbefalinger fra 45 købere
4.9/5

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1 liter

Materiale: rustfrit stål

Mål/vægt: 39x23x26 cm /  16 kg

De’Longhi ICK 500 har i en tidligere test hos Forbrugerrådet TÆNK opnået prædikatet “Bedst i test”. 

Som konkurrenten fra Sage producerer den fremragende is. Og den er nem at bruge. Til gengæld er den mere støjsvag end konkurrenten, så desserten kan godt produceres, mens du har gæster. En lille time tager det at lave en fuld portion is.

At italienerne er gode til alt, hvad der omfatter kaffe og is bekræfter De’Longhi med denne ismaskine.

Pt. sælges den for ca. 1.800 kr.

Anbefalinger fra 6 købere
4.7/5

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1,2 liter

Materiale: hård plast

Mål/vægt: 42x24x30 cm / 12,1 kg

Denne ismaskine fra ProfiCook er et god bud på en fremragende ismaskine til en overkommelig pris.

Cirka halvanden liter god is laver denne maskine, så den er velegnet til den større familie – og os, der ofte og pludseligt får lyst til hjemmelavet is. Og den præsterer gode resultater, uanset om der er tale om traditionel is, sorbet eller yoghurtis.

Energiforbruget er i den lave ende, og ismaskinen opnår i sommeren 2021 prædikatet næstbedst i test hos Forbrugerrådet Tænk.

Set til godt 1.400 kr.

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1,5 liter

Materiale: rustfrit stål/sort

Mål/vægt: 40x28x26 cm /  10,6 kg

Denne Wilfa ismaskine er kendetegnet ved sin store skål, som laver 1,5 liter is ad gangen. Den er dermed velegnet til den større familie – eller til den meget lækkersultne …

Den er bedst til vanilje- og yoghurt-is, men klarer også en sorbet, hvis det er favoritten.

Det er en solid og kraftfuld maskine med et fornuftigt energiforbrug, og beholderen i rustfrit stål kan gå i opvaskemaskinen.

Set til 1.650 kr.

Anbefalinger fra 135 købere
4.8/5

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1,5 liter

Materiale: børstet stål

Mål/vægt: 43x27x29 cm / 14,7 kg

En billig ismaskine som i det store hele udfører det, den skal. Og så er den let at bruge.

Montering og programmering er lige til og tømning af isbeholderen er også i den bedre ende. Med denne ismaskine får du ikke det store spild …

Desværre kan maskinens løsdele ikke gå i opvaskemaskinen, så rengøring foregår ved håndkraft. Kan du leve med det, så koster maskinen kun ca. en fjerdedel af Nemox NXT1.

Set til 1.299 kr.

Anbefalinger fra 32 købere
4.3/5

Type: Kompressor

Kapacitet skål: 1,7 liter

Materiale: rustfrit stål

Mål/vægt: 37x22x26 cm /  10,3 kg

Ismaskine med fryseelement

Hvis du ikke er parat til at bruge over 1.000 kr. på en ismaskine, kan vi anbefale denne WMF Kitchenmini-ismaskine med fryseelement, der i sommeren 2021 er kåret til et “Godt køb”. Prisen er under 500 kr.

Læs mere om denne type ismaskine nedenfor!

Ofte stillede spørgsmål om ismaskiner

Hvilken ismaskine skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du kende forskel på de to typer af ismaskiner, der er på markedet. Den ene type er en ismaskine med indbygget kompressor og den anden indeholder et eller flere fryseelementer. Se forskellene her til højre.

Hvordan fungerer en ismaskine med kompressor?

Ismaskiner med kompressor har en integreret fryser, hvilket bevirker, at isen fryses under tilberedningsprocessen. 

Ismaskinen med kompressor er således mest fleksibel og kræver mindst forberedelse, når trangen til is indfinder sig.

Hvordan fungerer en ismaskine med fryseelementer?

I ismaskiner med fryseelement sørger det løse fryseelement for, at isen ikke krystalliserer under tilberedningen. Fryseelementet skal i fryseren op til et døgn før tilberedningen.

Tilberedningen kræver således forberedelse, og hvis du kun har et fryseelement, kan du kun lave en portion is ad gangen.

Værd at vide om ismaskiner

I vores sammenligninger af specifikationer har vi for alle maskiner opgivet skålens rumfang. 

Vær opmærksom på, at selv om skålen kan rumme 1 liter, får du ikke nødvendigvis en hel liter is ud af processen! En tommelfingerregel er, at maskinen laver 2-300 ml mindre is end skålens størrelse.

De ismaskiner, vi viser her på siden, vejer mellem 10 og 16 kg, så de tungeste er ikke sådan til at flytte rundt på. Tag dette med i dine overvejelser, hvis ismaskinen ikke skal stå fremme på bordet hele tiden!

Ismaskine opskifter

Arla har offentliggjort en stribe opskrifter på hjemmelavet is. Se dem her!

Den perfekte afslutning på en god middag…..