Bolig & have » Køkkenvægte

Juni 2021

De bedste køkkenvægte i test

Et af de mest uundværlige køkkenredskaber – som måske samtidigt er det mest undervurderede – er køkkenvægten.

Hvor gerne vi end vil prale med, at vi kan lave al mad på slump, altså uden at måle og veje ingredienserne først, så er det nok mere reglen, at de fleste af os benytter os af en køkkenvægt, når farsen til frikadellerne skal røres eller brødet skal bages. I den sammenhæng er det vigtigt, at 

Fra gammel tid var køkkenvægten en mekanisk enhed, hvor man med lodder kunne afveje sine råvarer og ingredienser til madlavningen. Sidenhen er disse vægte afløst af mere moderne mekaniske køkkenvægte og i nyere tid af elektroniske og digitale køkkenvægte, som med stor præcision viser det afvejede resultat. 

HANDELSGUIDE.DK har kigget på de bedste køkkenvægte i test, og den glædelige overraskelse er, at de bedste køkkenvægte samtidigt også er de billigste. Sådan hænger verden ellers ikke altid sammen! 

Hvordan har vi udvalgt de viste køkkenvægte?

Vores udvalg af køkkenvægte er baserede på modeller, som har opnået de bedste testresultater i foråret 2021.

Fælles for vægtene er, at de kan veje op til 5 kg med angivelse af vægten i gram. Alle de viste vægte vejer 100% nøjagtigt op til ca. 500 gram. Ved den maximale vægt på 5 kg er afvigelserne testet til mellem 1 og 20 gram.

Brug evt. indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste køkkenvægte i test

OBH Nordica Pure White 9836 er en af to testvindere hos Forbrugerrådet Tænk. Den anden er for øvrigt også fra OBH Nordica og præsenteres her ved siden af.

Der er tale om en lille, brugervenlig og godt konstrueret køkkenvægt, som med stor præcision vejer alt op til 5 kg med et grams nøjagtighed.

Vægten har tareringsfunktion, dvs. du sætter fx en skål på vægten, nulstiller vægten og er så klar til at veje dine råvarer.

Vi har set køkkenvægten på tilbud til 100 kr.

OBH Nordica Balance 5000 9837 er den anden af to vægte fra OBH Nordica, der kåres til bedst i test. Endda med helt samme resultat (totalt) som OBH Nordica Pure White 9836.

Der er ganske små nuanceforskelle i de individuelle testresultater, da Balance 5000 er en anelse mere præcis ved vejninger omkring de maximale 5 kg, mens Pure White 9836 virker en anelse mere solid i konstruktionen.

Vægten har tareringsfunktion, dvs. du sætter fx en skål på vægten, nulstiller vægten og er så klar til at veje dine råvarer.

Vi har set køkkenvægten til ca. 200 kr.

Hvis du går efter en billig køkkenvægt med stor præcision i vejningerne, så skal du købe en Tristar KW-2435. Køkkenvægten klarer sig marginalt dårligere end de to testvindere fra OBH Nordica. 

Præcisionen ved såvel små som store afvejninger (op til 5 kg) fejler ikke noget, og forskellen er væsentligst holdbarheden, hvis du taber den på gulvet …

Vægten har som de øvrige køkkenvægte tareringsfunktion og autosluk.

Vi har set køkkenvægten til kun 79 kr. Et rigtig godt tilbud på en digital køkkenvægt! 

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!