Elektronik » Høretelefoner

April 2020 (opdateret oktober 2023)

Vellyd fra de bedste høretelefoner/hovedtelefoner ...

Kan du se det for dig?

En skovtur eller weekendhygge på terrasen med din favoritmusik i ørerne – eller måske en interessant podcast.

Eller en tog- eller flyrejse, hvor du lukker resten af verden ude for en stund og ser en god film.

Eller en løbetur, hvor dine anstrengelser opvejes af lyden fra de seneste årtiers bedste hits eller din løbe-apps opmuntrende tilråb og feedback på din indsats.

Hvad er fællesnævneren for disse oplevelser? Jo, det er en investering i et par gode høretelefoner (hovedtelefoner). Vi har denne gang kigget på en stribe af slagsen. Gode og billige høretelefoner og selvfølgelig overvejende dem, der er bedst i test.

Kig i bunden af vores indlæg, hvis du vil vide mere om in-ear, on-ear eller over-ear høretelefoner.

Hvordan har vi udvalgt de viste høretelefoner?

HANDELSGUIDE.DK har udvalgt en række gode høretelefoner til dig. Som du vil opdage, er flere af høretelefonerne udnævnt til “bedst i test” hos Forbrugerrådet TÆNK og forbrugerorganet LYD&BILLEDE. Med andre ord viser vi et meget tæt felt, hvor det er de helt små nuancer, der udgør forskellene.

Vi beskriver styrker og svagheder, og derefter er det så op til dig at finde ud af, hvad der der de bedste høretelefoner til netop dit brug?

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Apple AirPods Max - bedst i test december 2021

Ikke overraskende er Apples AirPods Max fundet værdige til udnævnelsen “Bedst i test” hos Forbrugerrådet TÆNK. Men der er flere gode høretelefoner, der giver Apple kamp til stregen, fx modellerne fra JBL, som vi præsenterer nedenfor. At prisen så samtidigt kun er en tredjedel eller en fjerdedel gør ikke bedriften hos JBL mindre …

Men er du Apple-fan, kan du her til højre se de fire flotte farver Apple AirPods Max fås i!

En stribe høretelefoner fra øverste hylde, herunder flere testvindere

testvinder

Ved udgangen af 2021 er JBL Live 660NC udnævnt til bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK. Høretelefonerne scorer højt på stort set alle parametre, dvs. lyd, minimal gene for omgivelserne, komfort samt ikke mindst batteritid. På en fuld opladning har høretelefonerne en spilletid på godt 40 timer, altså mere end halvandet døgn i streg …

En hurtigopladning på et kvarter giver 8-9 timers musik i ørerne. Flotte testresultater!

Med disse høretelefoner får JBL reelt kun konkurrence på pris og kvalitet fra lillebror JBL Live 460NC nedenfor.

Prisniveau: 1.300 kr.

testvinder

De næste linjer vil du måske føle, at du har læst før. Så er det sikkert ud for JBL Live 660NC ovenfor?

BL Live 460NC er udnævnt til bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK i december 2021. Høretelefonerne scorer højt på stort set alle parametre, dvs. lyd, minimal gene for omgivelserne, komfort samt ikke mindst batteritid. På en fuld opladning har høretelefonerne en spilletid på omkring 45 timer, altså næsten to døgn i streg …

Lyden holdes ikke så godt inde som hos storesøster JBL Live 660NC, men til gengæld er prisen også ca. 300 kr. lavere.

Prisniveau: 600 kr.

testvinder

Sony WH-1000XM3 har en flot lyd og indbygget aktiv støjreduktion, så du ikke bemærker støj og lyde fra omgivelserne.

En fuld opladning tager tre timer, hvorefter du er i stand til at spille musik i mere end 20 timer (testet). Du kan også få ca. seks timers spilletid ved at oplade høretelefonerne i blot et kvarter. Flotte specifikationer! 

Med udnævnelsen til Bedst i test hos forbrugerorganet LYD&BILLEDE, er du med Sony WH-1000XM3 sikker på at få nogle af de bedste høretelefoner på markedet.!

Anbefalinger fra 83 købere
4.5/5

Prisniveau: 1.800 kr.

testvinder

Forbrugerorganet LYD & BILLEDE har i efteråret 2021 testet disse høretelefoner, og kvitterer med seks stjerner ud af seks! Og dermed som testens ubestridte vinder.

Batteritiden for høretelefoner i denne prisklasse er suveræn, nemlig 10 timer. Hertil kommer så de yderligere 10 timer, som man kan afspille via etuiet.

Det anbefales, at man downloader den tilhørende app, hvorved man får en bedre lydkvalitet. Via appen kan man nemlig anvende forskellige faste lydindstillinger samt bruge den indbyggede equalizer til at forbedre lydbilledet.

Prisniveau: 500 kr.

testvinder

Forbrugerorganet LYD & BILLEDE har testet disse høretelefoner i juni 2021 og betegner dem som “Sony’s bedste hidtil”, hvilket må siges at være en god anbefaling!

Superlativerne står i kø, når WF-1000XM4 beskrives. Stabil forbindelse, glimrende lyd til samtale, fyldig og behagelig musiklyd og ikke mindst fabelagtig støjreduktion.

Med blot fem minutters hurtigopladning, spiller disse hørepropper musik i en time.

In-ear modellen er meget velegnet i forbindelse med sportsudøvelse eller tilsvarende brug.

Prisniveau: 1.600 kr.

Struer-virksomheden Bang & Olufsen er garant for god lyd og lækkert design. Og disse B&O-høretelefoner er ingen undtagelse.

Lyden i Beoplay E8 2.0 er også rigtig god, og den begrænser sig til lytteren, da propperne sidder tæt til øregangen. Der medfølger fire silikonepropper i forskellig størrelse, så de bør også passe perfekt i dit øre.

B&O er normalt ikke billigt, men her er en undtagelse – og som altid er det god dansk kvalitet!

Der findes også en eksklusiv sportsversion med touch-betjening og lang batteritid. Modellen hedder Beoplay E8 Sport.

Prisniveau: 2.400 kr.

Jabra’s Elite-serie har længe været mange idrætudøveres foretrukne mærke, når det gælder god lyd i ørerne under løb eller anden aktivitet.

Jabra’s produktserie er lang, men senest har modellen Jabra Elite T85 gjort sig godt i test hos Forbrugerrådet TÆNK. Karaktergivningen og dermed placeringen i test er marginalt under de allerbedste. Faktisk kun 1-2 procentpoint.

Batteritiden er “kun” 5 timer, men med det medfølgende etui kan du oplade med yderligere ca. 20 timer. Så umiddelbart løber du ikke tør for strøm!

Har du lyst til at stifte bekendtskab med en billigere Jabra-model, så kig evt. på Jabra Elite 3 til cirka en tredjedel af prisen.

Prisniveau: 1.500 kr.

Prisniveau: 600 kr.

Ofte stillede spørgsmål om høretelefoner

Hvilke høretelefoner er bedst i test?

JBL Live 660NC og JBL Live 460 NC 

Sony WH-1000XM3, Sony WF-1000XM4 og Sony WF-C500

Apple AirPods Max

Hvad skal jeg overveje inden køb af høretelefoner?

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvilket formål dine høretelefoner væsentligst skal bruges til?

Start eventuelt med at kategorisere dig selv ud fra disse kriterier: Er du den ivrigt musiklyttende type, er du sportsudøver, der elsker lyd i ørerne under træning, eller er du gamer, altså ham/hende der spiller på computeren. Eller er du lidt af hvert?

Er du musikelsker og foretrækker høj lydkvalitet, eller gamer, der sidder med høretelefoner på i mange timer, så peger pilen på Over-ear/On-ear-modellerne. Er du sportsmand/-kvinde eller blot til en enkel, fleksibel løsning, så skal du nok kigge på In-ear-modellerne. 

En anden vigtig overvejelse er, om du skal købe kabel- eller trådløse hovedtelefoner. De trådløse giver stor fleksibilitet, men koster så til gengæld på batteritiden.

Værd at vide om høretelefoner - over-ear, on-ear, in-ear

Hvis du vil vide, hvad der ligger bag begreberne Over-ear, On-ear, In-ear osv., så kig med under fanerne her til højre!

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Hallo, du tabte noget ...