Bolig & have » Termokander, termokrus, termoflasker

December 2020 (opdateret september 2022)

Termokander, termokrus og termoflasker

Det er nok ikke forbigået nogens opmærksomhed, at vi danskere er blevet et udpræget kaffedrikkende folkefærd? Det har vi selvfølgelig været i mange år, men tendensen med en “kaffe to go”, altså en kop med varm kaffe klæbet til håndleddet i det frie rum, er en nyere trend, som mange af os har tillagt os de senere år.

Dels har det dannet mode, men der er nu også noget hyggeligt over at indtage en lun drik på en råkold dag i selskab med gode venner – eller med sig selv og den digitale, sociale kontaktflade, der altid er indenfor rækkevidde.

Eller hvad med en kop dampende varm te eller kaffe på picnicturen eller fisketuren? Eller måske noget svalende og køligt på en varm sommerdag. Mulighederne er mange, men ofte er man nødt til at forberede sig hjemmefra. Ikke mindst hvis den står på picnic eller fisketur, hvor der måske ikke er en cafe eller en kiosk i nærheden …

Vi har derfor valgt at kigge på fundamentet for en varm eller kold drik på farten, nemlig termokruset, termoflasken eller termokanden. Læs med nedenfor!

Hvordan har vi udvalgt termokanderne, termokrusene og termoflaskerne på denne side?

Vi har kigget på tests af termokander, termokrus og termoflasker de seneste år. Heldigvis er der tilgængelige tests af både termokander og termoflasker fra slutningen af 2019 og frem til 2021. Vi viser derfor nogle af højdespringerne i disse test, så du kan foretage det helt rigtige valg, inden du tager den første termo-meter … 

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste termokrus i test

Disse termokrus er valgt i test med 12 andre produkter fra Stelton, Alfi, Bodum, Cook&Baker, Ikea m.fl. Testen fokuserede på holdbarhed (i dagligt brug, brudstyrke hvis de tabes), brugervenlighed (åbning, betjening med en hånd osv.), indhold af kemiske stoffer, og om de holder tæt, hvis de fx ligger ned. 

Stanleys klassiske design er velkendt for de fleste, og termokrusets kvalitet fornægter sig ikke.

Kruset er godt isoleret, og holder derfor godt på varmen. Det holder tæt og er solidt konstrueret, så her får du ikke varm kaffe i skødet.

I modsætning til andre termokrus skal du holde en knap nede, mens du drikker. Det sikrer, at kruset altid er lukket (og kaffen dermed er varm), men det kræver måske lidt tilvænning.

Er velegnet til både varm og kolde drikke – endda med frostkapacitet i op til 20 timer.

Kruset findes i mange farver.

Prisniveau: 300 kr.

Smukt, smukt, smukt – hvis man kan sige det om et termokrus?

Eva Solo-serien er i vores øjne en design-mæssig perle, og termokruset her har også fået et kvalitetsstempel i forhold til temperatur, holdbarhed, kemi og tæthed.

Den smarte klik-funktion i toppen gør kruset let at håndtere. Også med en hånd.

Kruset kan bruges til både varme og kolde drikke, og kan tåle maskinopvask.

Kruset findes i mange farver.

Anbefalinger fra 31 købere
4.9/5

Prisniveau: 150-200 kr.

Rosendahls minimalistiske design tiltaler en stor målgruppe. Og termokruset i Grand Cru-serien er ingen undtagelse.

Det er solidt, holder tæt – og holder længe! Også på varmen Der er ingen uønskede kemikalier i kruset, som findes i flere størrelser og farver.

Brugervenligheden er i top, da du får adgang til dine drikkevarer ved et let tryk på knappen i låget. Og så kan det gå i opvaskemaskinen.

Kruset findes i to størrelser. 

Prisniveau: 180-200 kr.

De bedste termoflasker i test

Disse termoflasker er valgt i test med  produkter fra bla. Biltema, Emsa, Esbit, Klean Kanteen, Primus og Sigg. Testen fokuserede på holdbarhed (i dagligt brug og hvis de tabes), brugervenlighed (åbning/lukning), indhold af kemiske stoffer, evne til at holde indholdet koldt eller varmt, og om de holder tæt, hvis de fx ligger ned. 

I lighed med Stanleys termokrus er termoflasken af rigtig god kvalitet. Derfor gives der 25 års garanti på termoflasken.

Den er perfekt i rygsækken på traveturen eller fisketuren, og uanset om du medbringer kolde eller varme drikke klarer den opgaven til perfektion. Frost holder sig i termoflasken i op til fem døgn!

Forbrugerrådet TÆNK har i november 2019 udnævnt denne Stanley termoflaske til Bedst i test.

Den fås i flere farver og størrelser, og der er 0,4 liter kop i låget.

Prisniveau: 450 kr.

Denne termoflaske fra Tefal er klassisk i sin udformning og generelt uden de store dikkedarer. 

Det er værd at bemærke, at den har en trykknap i låget, så du ikke behøver skrue låget af, når tørsten indfinder sig.

Termoflasken er i rustfrit stål, hvilket giver stor robusthed, men samtidigt sniger vægten sig så op på 6-700 gram for modellen med plads til 1 liter. Alternativt findes den også i 0,7 liter. Denne model er en overvejelse værd, hvis du har begrænset plads og vægt i bagagen.

Prisniveau: 150-200 kr.

Enkelt, stilrent design – nogle vil måske sige kedelig? Men for et par hundrede kr. får du her en velisoleret termoflaske, som holder godt på både varme og kulde.

Det strømlinede og slanke design i stål gør den nem at stikke ned i rygsækken eller en yderlomme, hvor den er tilgængelig på farten. Og den robuste kop er integreret i låget.

Prisniveau: 300 kr.

De bedste termokander i test

Disse termokander er valgt i test med produkter fra bla. Alfi, Bodum, Emsa, Georg Jensen og Stelton. Testen fokuserede på holdbarhed (i dagligt brug og hvis de tabes), brugervenlighed (åbning/lukning), indhold af kemiske stoffer, evne til at holde indholdet koldt eller varmt, og om de holder tæt.

I disse MeToo-tider vil vi undlade at bekrive de lækre former, denne termokande har. Men udelukkende konstatere, at designeren bag produktet har haft en rigtig god dag!

Forbrugerrådet TÆNK er begejstrede, så de udnævner den til Bedst i test. Det samme er køberne, hvor vi har konstateret at 63 ud af 65 giver den topkarakterer.

Der findes et matchende tefilter og en kaffetragt til termokanden. Dette skal dog tilkøbes.

Prisen afhænger af den valgte farve, og om det er modellen i hård plast eller stål.

Tidløs, stilfuld, velfungerende og praktisk. Fire udsagn som kendetegner denne termokande fra Rosendahl.

Rosendahl Grand Cru termokanden er flot på kaffebordet, men det praktiske og store greb gør den samtidigt velegnet på tur. Uanset om du vælger en picnic i det grønne eller en fisketur i det blå …

Grand Cru-serien fra Rosendahl består af en lang række produkter, der matcher hinanden, så måske er det nu, der skal investeres i den populære serie. 

Prisen afhænger af den valgte farve, og om det er modellen i hård plast eller stål.

Anbefalinger fra 22 købere (sort og hvid)
4.8/5
Anbefaling fra 1 køber (stål)
5/5

Denne Tiger termokande er utvivlsomt den termokande, man ser de fleste steder. Og ikke uden grund!

Holdbarheden er tvivlsom, hvis du taber denne kande på gulvet, men på alle øvrige parametre får du rigtig meget for pengene.

Den er godt isoleret, og holder derfor godt på varmen. Designet er enkelt og absolut ikke prangende. Men en funktionel termokande er, hvad du får for en god hundredlap!

I livet er det ikke alt, der er sort og hvidt, men sådan er det med Tigers termokander.

Og prisen er yderst fornuftig!

Prisniveau: 150-175 kr.

Værd at vide om termokrus!

  • Hos flere salgssteder får du rabat, hvis du anvender dit eget termokrus i stedet for salgsstedets emballage. På den måde sparer du både penge og skåner miljøet. Win-win!
  • Hvis du bruger mælk i kaffen er det meget vigtigt, at kruset rengøres grundigt, da der let dannes bakterier i mælkeresterne. Køb derfor fx et krus, der kan gå i opvaskemaskinen!