Sport & motion » Crosstrainer

Maj 2019 (opdateret marts 2021)

Crosstraineren - til træning af alle muskelgrupper

Går du ligesom mig rundt med en evig dårlig samvittighed, fordi du ikke får motioneret nok i det daglige? Jeg er bange for, at vi ikke er alene med den følelse – men heldigvis er der flere muligheder for at komme i bedre form.

For de fleste er valget et medlemskab i et fitnesscenter, hvilket jeg selv har prøvet med stor udbytte i et par år. Men af forskellige årsager slipper disciplinen op med tiden. Enten fordi, der altid er lidt arbejde, der skal laves, familien skal passes – eller måske den bedste undskyldning: vennen, du træner sammen med, er – i modsætning til dig selv – noget ustabil i sit træningsmønster. Og det med at træne selv er ikke så sjovt …

Er der for øvrigt ikke noget med, at fitnesscentre har tre gange så mange medlemmer som brugere? Så måske er vi rigtig mange i samme båd?

Jeg valgte i første omgang at investere i et løbebånd til hjemmebrug. Det er meget velegnet til mine svage ankler, og jeg har nu besluttet, at min næste investering skal være en crosstrainer. Primært fordi den kommer rundt om stort set alle muskelgrupper under træningen.

Hvordan har vi udvalgt crosstrainere?

Vi har sat os for at finde ud af, hvor meget crosstrainer til hjemmebrug, man får for pengene.

Måske er du nybegynder på området og har afsat 2-5.000 kr. til en crosstrainer, eller måske har du prøvet en crosstrainer i det lokale fitnesscenter og er parat til at ofre lidt mere på din hjemmetræning? Er du semi-professionel med et lidt større budget, så se fx den største af præsenterede modeller fra Kettler.

Den billigste crosstrainer, vi præsenterer, svarer til 7-8 måneders medlemskab i et fitnesscenter, og de dyrere til 18-24 måneders medlemskab. Så nu kan du måske konvertere din centertræning til hjemmetræning i vante rammer. Uanset om målet er større muskler, fedtforbrænding, kalorieforbrænding, vægttab eller blot lysten til jævnlig træning.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Vi kan konstatere, at der hen over vinteren er blevet rykket mange crosstrainere ud fra butikkernes lagre. Derfor er de fleste af de præsenterede crosstrainere pt. udsolgte. Vi henviser derfor til en række alternativer i vores links – men holder selvfølgelig øje med, når de udsolgte træningsmaskiner igen er på lager!

Crosstrainere til begynderen og den lidt øvede

Denne crosstrainer er en fin begyndermaskine, som samtidigt ikke fylder ret meget.

Den har alle basisvisningerne i displayet, dvs. tid, hastighed, distance, kaloriforbrænding og puls. Og så har den otte manuelle modstandsniveauer, som du kan tilpasse til din træning.

Bemærk, at crosstraineren kun kan håndtere personer på op til 100 kg!

Set til 2.499 kr.

Mål og vægt: 111x66x152 cm – 31,5 kg

Max. brugervægt: 100 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls.

Modstandsniveauer: 8

Er du indstillet på at give omkring 1.500 kr. mere, end Top Sport CT3 koster, så får du med denne Top Sport AX7000 noget mere funktionalitet og ikke mindst robusthed for pengene. crosstraineren kan nemlig håndtere personer på op til 150 kg. 

Der er 21 indbyggede træningsprogrammer og 24 modstandsniveauer. Skridtlængden er kun 30 cm, så her kan alle være med.

Displayet er tydeligt og overskueligt, det samme er funktionsknapperne, så du får en brugervenlig crosstrainer, som vi har set på tilbud til 3.999 kr.

Mål og vægt: 120x60x163 cm – 40 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls, watt.

Modstandsniveauer: 24

Skridtlængde: 30 cm

Træningsprogrammer: 21

Kettler Optima 100 er den mindste af de crosstrainere, vi præsenterer fra tyske Kettler.

Der er tale om en solid og robust crosstrainer til hjemmebrug. Er du begynder, glimrer denne crosstrainer ved sin brugervenlighed, så du ikke behøver den lille pilot-eksamen for at indstille den.

Maskinen er relativ kompakt, men kan stadig håndtere brugere på op til 110 kg.

Denne crosstrainer har vi set på tilbud til 5.499 kr.

Mål og vægt: 115x62x160 cm – 52 kg

Max. brugervægt: 110 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls, watt, træningsprogram

Modstandsniveauer: 8

Skridtlængde: 32 cm

Træningsprogrammer: 0

Gode crosstrainere til hjemmebrug og til den semi-professionelle atlet

Peak Fitness VG60i er et godt bud på en god og billig crosstrainer til hjemmebrug. Den kan justeres, så den passer til de fleste, og så har den 12 indbyggede træningsprogrammer.

Aktuelt kan den fås til nedsat pris, så hvis du overvejer at erstatte dit fitness-abonnement med eget træningsudstyr, er her en god mulighed.

Crosstraineren har en anvendelig computer, men kan samtidigt tilsluttes din iPad eller anden tablet via Bluetooth. At kunne følge sin egen træning i en app virker ofte meget motiverende for de fleste.

Set til ca. 7.500 kr.

Mål og vægt: 135x65x165 cm – 55 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, watt, puls – herudover Bluetooth-tilslutning til iPad eller anden tablet

Modstandsniveauer: skalerbar (ubegrænset)

Skridtlængde: 39 cm

Træningsprogrammer: 12

inCondi ET550i er en solid og lækkert designet crosstræner, som henvender sig til dig, der ikke længere er nybegynder og derfor gerne vil have lidt ekstra.

Crosstraineren har 21 indbyggede programmer, herunder et hjertefrkvensprogram og et Watt-program.

Crosstraineren har en imponerende stor og flot skærm, og den har indbyggede højttalere, så du kan motiveres til træning med din egen musik i ørerne.

Start og stop af maskinen plus styring af modstanden sker via håndtagene.

Crosstraineren har vi set til 8.499 kr.

Mål og vægt: 159x66x167 cm – 59 kg

Max. brugervægt: 120 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls m.m.

Træningsprogrammer: 21

Skridtlængde: 42-50 cm

Brugerprofiler: 6

Kettler Optima 400 er crosstraineren til dig, der arbejder målrettet med din træning. Om ikke på professionelt niveau, så halv-professionelt.

Kettler er tysk kvalitet til tåspidserne, så du får en gedigen træningsmakker i Optima 400.

15 modstandsniveauer, 10 træningsprogrammer er indbyggede i crosstraineren. Og du kan oprette op til fire brugerprofiler i crosstraineren. Så finder den selv ud af indstille modstanden til hhv. far, mor, datter og søn. Og der er også plads til en gæstebruger…

Set til 8.999 kr.

Mål og vægt: 132x62x169 cm – 56 kg

Max. brugervægt: 130 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls m.m.

Modstandsniveauer: 15

Skridtlængde: 39 cm

Træningsprogrammer: 10

Brugerprofiler: 4 + en gæst

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Hvordan virker en crosstrainer - og hvad træner man på den?

  • Crosstraineren er en kloning af en kondicykel, et løbebånd og en stepmaskine.
  • På en crosstrainer kan du både konditionstræne og lave muskelopbyggende træning.
  • På crosstraineren trænes mange forskellige muskelgrupper, fx lår, baller, ryg, arme og ben.
  • Træning på en crosstrainer er skånsom i forhold til løb på asfalt, fortov og andre hårde underlag. Den er derfor også velegnet til genoptræning efter skader.
  • En crosstrainer giver mulighed for at træne med forskellig intensitet, arme og ben individuelt eller lave intervaltræning.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Gør dig nogle overvejelser om, crosstraineren skal bruges af hele familien? Så vil det være oplagt at finde en crosstrainer, som kan justeres ud fra den enkeltes højde og drøjde. 

Og børn elsker den, fordi træningsformen er meget tilgængelig.

Langt de fleste crosstrainere har indbygget display, som måler fx tid, hastighed, distance, antal skridt, kalorieforbrænding, puls m.m. Kig efter, at crosstraineren kan vise de målinger, som motiverer dig. Distance og kalorieforbrænding er åbenlyse parametre at konkurrere i – også mod sig selv.

Mange crosstrainere har indbyggede pulsmålere, men disse sidder som regel i håndtagene. Måling af puls i hånden er ikke så præcis, som hvis du har et pulsbælte omkring brystet, så køb evt. et pulsbælte til nogle få hundrede kroner for at optimere din træning.

For at undgå sved og slitage på gulvet bør du anskaffe en måtte, der kan bruges som beskyttende underlag til crosstraineren.