Sport & motion » Crosstrainer

Maj 2019 (opdateret december 2021)

Crosstraineren - til træning af alle muskelgrupper

Går du ligesom mig rundt med en evig dårlig samvittighed, fordi du ikke får motioneret nok i det daglige? Jeg er bange for, at vi ikke er alene med den følelse – men heldigvis er der flere muligheder for at komme i bedre form.

For de fleste er valget et medlemskab i et fitnesscenter, hvilket jeg selv har prøvet med stor udbytte i et par år. Men af forskellige årsager slipper disciplinen op med tiden. Enten fordi, der altid er lidt arbejde, der skal laves, familien skal passes – eller måske den bedste undskyldning: vennen, du træner sammen med, er – i modsætning til dig selv – noget ustabil i sit træningsmønster. Og det med at træne selv er ikke så sjovt …

Er der for øvrigt ikke noget med, at fitnesscentre har tre gange så mange medlemmer som brugere? Så måske er vi rigtig mange i samme båd?

Jeg valgte i første omgang at investere i et løbebånd til hjemmebrug. Det er meget velegnet til mine svage ankler, og jeg har nu besluttet, at min næste investering skal være en crosstrainer. Primært fordi den kommer rundt om stort set alle muskelgrupper under træningen.

Hvordan har vi udvalgt crosstrainere?

Vi har sat os for at finde ud af, hvor meget crosstrainer til hjemmebrug, man får for pengene.

Måske er du nybegynder på området og har afsat 2-5.000 kr. til en crosstrainer, eller måske har du prøvet en crosstrainer i det lokale fitnesscenter og er parat til at ofre lidt mere på din hjemmetræning? Er du semi-professionel med et lidt større budget, så se fx den største af præsenterede modeller fra Kettler.

Den billigste crosstrainer, vi præsenterer, svarer til 7-8 måneders medlemskab i et fitnesscenter, og de dyrere til 18-24 måneders medlemskab. Så nu kan du måske konvertere din centertræning til hjemmetræning i vante rammer. Uanset om målet er større muskler, fedtforbrænding, kalorieforbrænding, vægttab eller blot lysten til jævnlig træning.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Crosstrainere til begynderen og den lidt øvede

Denne crosstrainer er en fin begyndermaskine, som samtidigt ikke fylder ret meget. Og så er den udstyret med cykelsæde, så du får en 2-i-1-træningsmaskine.

Den har alle basisvisningerne i displayet, dvs. tid, hastighed, distance, kaloriforbrænding og puls. Og så har den otte manuelle modstandsniveauer, som du kan tilpasse til din træning.

Bemærk, at crosstraineren kun kan håndtere personer på op til 100 kg!

Set til 3.299 kr.

Mål og vægt: 111x66x152 cm – 33 kg

Max. brugervægt: 100 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls.

Modstandsniveauer: 8

Er du indstillet på at give lidt mere, end Top Sport CT4 koster, så får du med denne Top Sport EL5 Ergo noget mere funktionalitet og ikke mindst robusthed for pengene. Crosstraineren kan nemlig håndtere personer på op til 150 kg. 

Der er 10 indbyggede faste træningsprogrammer og 5 individuelle programmer. Crosstraineren har 24 modstandsniveauer. Skridtlængden er kun 34 cm, så her kan alle være med.

Displayet er tydeligt og overskueligt, det samme er funktionsknapperne, så du får en brugervenlig crosstrainer, som vi har set til 4.499 kr.

Mål og vægt: 140x59x161 cm – 40 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls, watt.

Modstandsniveauer: 24

Skridtlængde: 34 cm

Træningsprogrammer: 15

Med Toorx ERX 100 går du ikke på kompromis med kvaliteten, selv om prisen ligger under de 7.000 kr.  

Der er tale om en solid og robust crosstrainer til hjemmebrug. Er du begynder, glimrer denne crosstrainer ved sin brugervenlighed og det store tydelige display, som ikke kræver en lille pilot-eksamen for at indstille den.

Maskinen er relativ kompakt, men er udstyret med transportruller. Og så kan den håndtere brugere på op til 150 kg.

Denne crosstrainer har vi set til 6.999 kr.

Mål og vægt: 143x60x160 cm – 52 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls, watt

Modstandsniveauer: 16

Skridtlængde: 38 cm

Træningsprogrammer: 0

Gode crosstrainere til hjemmebrug og til den semi-professionelle atlet

Denne Tunturi C55-F Performance crosstriner er et godt bud på en god og billig crosstrainer til såvel hjemmebrug som til den semi-professionelle atlet. Crosstraineren har ikke mindre end 32 modstandsniveauer og 21 indbyggede træningsprogrammer. En værdig træningspartner til de fleste.

Crosstraineren har en anvendelig computer med alle relevante data som tid, kalorier, distance, hastighed og puls. 

Aktuelt kan den fås til nedsat pris, så hvis du overvejer at erstatte dit fitness-abonnement med eget træningsudstyr, er her en god mulighed.

Set til 7.799 kr.

Mål og vægt: 195x74x162 cm – 74 kg

Max. brugervægt: 135 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls 

Modstandsniveauer: 32

Skridtlængde: 50 cm

Træningsprogrammer: 21

inSPORTline - Kapekor crosstrainer

inSPORTline Kapekor er en solid og lækkert designet crosstræner, som henvender sig til dig, der ikke længere er nybegynder og derfor gerne vil have lidt ekstra. Ikke mindst en robust træningsmakker. Crosstraineren er også velegnet til brug i sportsklubber o.l.  

Crosstraineren har indbygget et hjertefrekvensprogram og et Watt-program.

Crosstraineren har en imponerende stor og flot skærm, og via justering af pedaler og håndtag kan den justeres til brugere i alle størrelser. Og den håndterer brugere op til 150 kg.

Crosstraineren har vi set til 8.499 kr.

Mål og vægt: 162x53x126 cm – 78 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls m.m.

Skridtlængde: 40 cm

Kettler Elipso P er crosstraineren til dig, der arbejder målrettet med din træning. Om ikke på professionelt niveau, så halv-professionelt.

Kettler er tysk kvalitet til tåspidserne, så du får en gedigen træningsmakker i Elipso P.

16 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer er indbyggede i crosstraineren. Og du kan oprette op til fire brugerprofiler i crosstraineren. Så finder den selv ud af indstille modstanden til hhv. far, mor, datter og søn. 

Set på tilbud til 7.999 kr.

Mål og vægt: 185x68x164 cm – 75 kg

Max. brugervægt: 130 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls m.m.

Modstandsniveauer: 16

Skridtlængde: 50 cm

Træningsprogrammer: 12

Brugerprofiler: 4

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Hvordan virker en crosstrainer - og hvad træner man på den?

  • Crosstraineren er en kloning af en kondicykel, et løbebånd og en stepmaskine.
  • På en crosstrainer kan du både konditionstræne og lave muskelopbyggende træning.
  • På crosstraineren trænes mange forskellige muskelgrupper, fx lår, baller, ryg, arme og ben.
  • Træning på en crosstrainer er skånsom i forhold til løb på asfalt, fortov og andre hårde underlag. Den er derfor også velegnet til genoptræning efter skader.
  • En crosstrainer giver mulighed for at træne med forskellig intensitet, arme og ben individuelt eller lave intervaltræning.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Tilbehør til crosstrainere

Gør dig nogle overvejelser om, crosstraineren skal bruges af hele familien? Så vil det være oplagt at finde en crosstrainer, som kan justeres ud fra den enkeltes højde og drøjde. 

Og børn elsker den, fordi træningsformen er meget tilgængelig.

Langt de fleste crosstrainere har indbygget display, som måler fx tid, hastighed, distance, antal skridt, kalorieforbrænding, puls m.m. Kig efter, at crosstraineren kan vise de målinger, som motiverer dig. Distance og kalorieforbrænding er åbenlyse parametre at konkurrere i – også mod sig selv.

Mange crosstrainere har indbyggede pulsmålere, men disse sidder som regel i håndtagene. Måling af puls i hånden er ikke så præcis, som hvis du har et pulsbælte omkring brystet, så køb evt. et pulsbælte til nogle få hundrede kroner for at optimere din træning.

Og husk at tjekke, om pulsmåleren spiller sammen med dit udstyr!

For at undgå sved og slitage på gulvet bør du anskaffe en måtte, der kan bruges som beskyttende underlag til crosstraineren.