Sport & motion » Padel

Marts 2020

Padel tennis - en sport i fantastisk fremgang ...

Padel tennis – eller blot padel – er sportsgrenen, der stormer frem i Danmark. Ja, faktisk i hele verden!

Og med god grund. Der er nemlig tale om en sportsgren, som henvender sig til stort set alle aldersklasser, da padel er mindre fysisk krævende, end de sportsgrene, spillet og reglerne primært læner sig op ad.

Padel er en kombination af tennis og squash (mest tennis), men spilles på en bane, der kun er cirka halvt så stor som en tennisbane, dvs. 10 x 20 meter. Man spiller to mod to, og banen er omgivet af vægge, som indgår som elementer i spillet. Alle disse faktorer gør, at padel ikke er så fysisk hårdt som fx tennis – og man får mere effektiv spilletid på grund af væggene.

Og så kan padel spilles hele året, da der findes både udendørs og indendørs baner. Prøv det – det er meget underholdende!

Hvad med udstyr, hvis jeg vil spille padel tennis?

Det er som regel muligt at leje udstyr, når man spiller padel. Men som de fleste sportsudøvere ved, er der mange fordele ved at have sit eget udstyr. Kvalitet, komfort, hygiejne, fortrolighed, vane er nogle af de nøgleord, der dukker op som fordele ved at investere i sit eget udstyr.

HANDELSGUIDE.DK har derfor valgt at kigge på padel-udstyr til dig, der har fundet interesse i sporten. I først omgang fokuserer vi på bat og bolde.

Padel-tennis udstyr

Padel spilles med et såkaldt padel bat, som vel praktisk talt er en kloning mellem et bordtennisbat og en tennisketcher. Der er dog ikke strenge i, og derfor kaldes det et bat.

Et bat til voksne vejer mellem 350 og 400 gram, mens bat til børn og unge vejer fra ca. 250 gram og opefter.

Der findes overordnet tre typer af padel bat, nemlig rundt, dråbeformet eller diamantformet

De bolde, der bruges i padel, minder meget om tennisbolde. De er dog lidt mindre og knap så hårde, da bane, underlag, vægge m.m. ikke appellerer til de hårde bolde, der anvendes i tennis.

Padel-bolde sælges typisk i rør med 3-4 styk i hver, og prisen ligger på omkring 15 kr. pr. bold.

Hvordan er reglerne til Padel tennis?

Hvis du er nybegynder i padel tennis – eller blot nysgerrig i forhold til at vide mere om det populære spil – kan du med fordel læse lidt om spillet, banen, udstyret, reglerne m.m. på Dansk Padel Forbunds hjemmeside.

God fornøjelse!