Sport & motion » Padeltennis

Marts 2020 (opdateret november 2021)

Padel tennis - en sport i fantastisk fremgang ...

Padel tennis – eller blot padel – er sportsgrenen, der stormer frem i Danmark. Ja, faktisk i hele verden!

Og med god grund. Der er nemlig tale om en sportsgren, som henvender sig til stort set alle aldersklasser, da padel er mindre fysisk krævende, end de sportsgrene, spillet og reglerne primært læner sig op ad.

Padel er en kombination af tennis og squash (mest tennis), men spilles på en bane, der kun er cirka halvt så stor som en tennisbane, dvs. 10 x 20 meter. Man spiller to mod to, og banen er omgivet af vægge, som indgår som elementer i spillet. Alle disse faktorer gør, at padel ikke er så fysisk hårdt som fx tennis – og man får mere effektiv spilletid på grund af væggene.

Og så kan padel spilles hele året, da der findes både udendørs og indendørs baner. Padel-sporten har for længst gjort sin entre i de største byer som København, Århus, Odense og Ålborg, og andre lokaliteter følger også med – enten i privat eller foreningsregi. Prøv det – det er meget underholdende!

Hvad med udstyr, hvis jeg vil spille padel tennis?

Det er som regel muligt at leje udstyr, når man spiller padel. Men som de fleste sportsudøvere ved, er der mange fordele ved at have sit eget udstyr. Kvalitet, komfort, hygiejne, fortrolighed, vane er nogle af de nøgleord, der dukker op som fordele ved at investere i sit eget udstyr.

HANDELSGUIDE.DK har derfor valgt at kigge på padel-udstyr til dig, der har fundet interesse i sporten. I først omgang fokuserer vi på bat og bolde, men længere nede i indlægget kan du også se forskelligt udstyr til såvel padel tennis som tennis.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Padel-tennis udstyr

Padel spilles med et såkaldt padel bat, som vel praktisk talt er en kloning mellem et bordtennisbat og en tennisketcher. Der er dog ikke strenge i, og derfor kaldes det et bat.

Et bat til voksne vejer mellem 350 og 400 gram, mens bat til børn og unge vejer fra ca. 250 gram og opefter.

Der findes overordnet tre typer af padel bat, nemlig rundt, dråbeformet eller diamantformet

  • Det runde padel bat er lettest at håndtere og er derfor meget anvendeligt til begyndere indenfor sporten.
  • Det dråbeformede padel bat henvender sig til den (lettere) øvede spiller, som med dette bat kan skyde hårdt og præcist.
  • Det diamantformede padel bat henvender sig til den professionelle spiller, da det kræver stor kontrol at anvende dette bat,

Det runde bat er meget velegnet til begyndere indenfor padel-sporten.

Det dråbeformede bat er meget velegnet til den (lettere) øvede spiller.

Det diamantformede bat er meget velegnet til den professionelle spiller.

De bolde, der bruges i padel, minder meget om tennisbolde. De er dog lidt mindre og knap så hårde, da bane, underlag, vægge m.m. ikke appellerer til de hårde bolde, der anvendes i tennis.

Padel-bolde sælges typisk i rør med 3-4 styk i hver, og prisen ligger på 10-20 kr. pr. bold afhængigt af mærke og købt mængde.

Der gives ofte mængderabat, så køb bolde sammen med din makker …

Se mere udstyr til både padel tennis og almindelig tennis nedenfor.

Padel-udstyr

Vi har samlet en bred palet af padel-udstyr til dig, uanset om du søger padel tennis bat, padel bolde, tasker eller padel tøj og sko. Se det store udvalg nedenfor!

Padel bat til spillere på alle niveauer og fra de store mærker som Head, Babolat, Wilson, Bullpadel, NOX, Adidas m.fl.

Padel bolde minder om tennisbolde, men størrelse og boldens tryk er anderledes. Se bolde fra Head, Babolat, Wilson, Bullpadel, NOX, Adidas m.fl. her

Lækre padel tasker fra de store mærker som Head, Babolat, Wilson, Bullpadel, NOX, Adidas, Nike m.fl.

Alt inden for padel tøj til såvel voksne som juniorer. Og til begge køn. Se poloer, T-shirts, shorts, nederdele, strømper m.m.

Se det perfekte padel fodtøj til såvel damer, herrer og juniorer. Fra kendte mærker som Adidas, Nike, Asics, Head, Wilson, Babolat, Bullpadel m.fl.

Tennis-udstyr

Vi har samlet en bred palet af tennisudstyr til dig, uanset om du søger tennisketchere, tennisbolde, tasker, rygsække eller tøj. Se det store udvalg nedenfor!

Tennisketchere til spillere på alle niveauer og i alle aldre. Fra de store mærker som Head, Babolat, Wilson, Yonex, ZERV m.fl.

Billige tennisbolde fra de store mærker som Head, Babolat, Wilson, Slazenger m.fl.

Tennistasker og rygsække i alle tænkelige størrelser fra Head, Babolat, Wilson,  Nike, Yonex, Zerv m.fl.

Alt inden for tennistøj og udstyr til såvel voksne som juniorer. Og til begge køn. Se poloer, T-shirts, shorts, nederdele, træningsdragter, strømper, kasketter, svedbånd, pandebånd m.m.

Alt inden for tennissko til såvel voksne som juniorer. Og til begge køn. Se sko fra populære mærker som Nike, Adidas, Asics, Yonex, Mizuno, Wilson, Babolat m.fl.

Hvordan er reglerne i Padel tennis?

Hvis du er nybegynder i padel tennis – eller blot nysgerrig i forhold til at vide mere om det populære spil – kan du med fordel læse lidt om spillet, banen, udstyret, reglerne m.m. på Dansk Padel Forbunds hjemmeside.

God fornøjelse!

Andre interessante indlæg

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!