Familie & fritid » Skoletasker

Juli 2021 (opdateret august 2022)

De bedste skoletasker i test - til børn fra ca. 6 - 10 år

Som bekendt er august måned det tidspunkt, hvor skolevejene fyldes med småbørn på vej til skole – nogle af dem for første gang i livet. 

På vej til et liv med usikkerhed, store forventninger og ikke mindst en masse nye venner. Og indlæring selvfølgelig.

Der starter et helt nyt kapitel for børnene i de første klasser. Nu havde de lige vænnet sig til tilværelsen i børnehave, dagpleje e.l., og denne omvæltning kan være en stor hurdle at komme igennem. Heldigvis har vi voksne en væsentlig rolle i at sørge for, at forløbet bliver så uproblematisk som muligt. Dels ved at passe på dem i trafikken, men også ved at støtte op om og bearbejde de reaktioner og udfordringer, der følger i kølvandet på en skolestart.

Vi skal tale med børnene om alt det nye der sker, skabe ro og overblik over den nye hverdag, og helt lavpraktisk skal vi hjælpe de små med at pakke skoletasken, så den er klar til næste dags tørn i skolen.

Og netop skoletasken er et vigtigt element i den daglige skolegang, så vi har derfor besluttet at kigge på de bedste af slagsen. Og der er mange gode tilbud imellem.

Hvordan har vi udvalgt de viste skoletasker?

Vi har valgt skoletasker fra øverste hylde, baseret på tests foretaget i sommeren 2021. Tre rigtig gode skoletasker med stor funktionalitet, ergonomisk udført og uden uønsket kemi.

Skoletaskerne passer til børn fra 0. klasse til 3-4. klasse, dvs. fra ca. 6-10 år. Og de er alle justerbare, så de kan vokse sammen med barnet.

Vær opmærksom på, at der kan være penge at spare, hvis du køber tilbehør som fx penalhus og gymnastikpose sammen med skoletasken. Derfor har vi nedenfor lavet links til taske-producenternes produktkatalog. 

De viste modeller og serier findes i et utal af varianter og designs, så kig dig godt for, når skoletasken skal vælges. Og lad evt. dit barn kigge med …

Brug evt. indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste skoletasker til dine børn - fra 0. til 3.-4. klasse

Forbrugerrådet Tænk har i sommeren 2021 kåret Ergobag Prime-serien til bedst i test. 

Tasken lever fuldt og helt op til sit navn, da ergonomien får topkarakter. Tasken har god støtte og polstring og mange indstillingsmuligheder, så den vokser med barnet. Og så har den en aflastende hoftesele.

Tasken er en smule tungere end de øvrige skoletasker i testen.

Den viste model er kun et eksempel på de designs, der findes. Vil du se et bredere udvalg af skoletasker og tilbehør, kan knappen “Ergobag-produkter generelt” til højre anvendes.

næstbedst

Forbrugerrådet Tænk har i sommeren 2021 kåret Frii of Norway-skoletaskerne til næstbedst i test. Den blå model på billedet – som meget passende hedder Night Blue – er den testede model, men der findes en lang række andre designs til både piger og drenge.

Tasken er meget enkel med et stort rum og en indvendig lomme til den uundværlige vandflaske. Tasken har aflastende hoftesele, er vandtæt og fri for uønskede kemikalier.

Frii of Norway Night Blue kan købes separat, men for en merpris på ca. 100 kr. fås et taskesæt indeholdende matchende penalhus og gymnastikpose.

Vil du se et stort udvalg af andre modeller og nyttigt tilbehør, kan du benytte knapperne “Frii of Norway-produkter” til højre.

Beckmann Classic-serien klarer sig marginalt dårligere i test end Frii of Norway-tasken.

Til gengæld har den flere smarte funktioner som fx en stor lomme, der gør den let at pakke. Også for de helt små skoleelever.

Endvidere har tasken en genial rød baglygte og forskellige badges, så man kan skifte udseende på udvalgte områder af tasken. Noget de små helt sikkert vil synes om …

Tasken er vandtæt og har indbygget regnslag, og så har den gode aflastende seler til både bryst og hofte.

Der findes et utal af designs og varianter. Se mere via knapperne til højre. 

Hvis du søger en mindre rygsæk til dine børn, findes der et stort udvalg fra store mærker som Adidas, Puma, Hummel, Eastpak, Tommy Hilfiger m.fl.

For ganske få penge får du her både funktionelle og moderigtige rygsække, som passer selv til de helt små.

Kig med!

Ofte stillede spørgsmål om skoletasker

Hvilken skoletaske skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du har fokus på disse emner:

Skoletasken skal være ergonomisk god for barnet, dvs. den skal yde en god støtte, have en god polstring, have supplerende stropper/seler, som aflaster barnet. Dette kan fx være over brystet og ikke mindst omkring hoften, så skoletasken ikke rutsjer rundt på kroppen.

Og så skal skoletasken være justerbar, så den kan vokse med barnet fra det starter i skole i 6-års alderen og 4-5 år frem.

Hvilken skoletaske er den bedste i test?

Ergobag Prime-serien er kåret til til bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i sommeren 2021. På de efterfølgende pladser kommer Frii of Norway-skoletaskerne og Beckmanns Classic-serien, som klarer sig stort set lige godt!

Se dem alle tre ovenfor!

Andre interessante indlæg om produkter til børn

Måske har du interesse i andre produkter, som vi har skrevet om på HANDELSGUIDE.DK – så kig med ved at klikke på et af billederne til højre!

Klar til skolestart…