Indholdsfortegnelse
September 2020 (opdateret august 2022)
Strygejernet - før og nu
Der er løbet noget vand igennem dampstrygejernet, siden de første modeller af det uundværlige strygejern så dagens lys. I gamle dage bestod strygejern af en eller flere jernbeholdere, hvor man hældte gløder fra kakkelovnen i for at opnå den rigtige temperatur til at glatte strygetøjet. Eller alternativt havde strygejernet påmonteret små jern-elementer, som blev opvarmede på komfuret, inden de blev sat på strygejernet.
I dag har man som bekendt langt bedre mulighed for at styre temperaturen afhængigt af, hvilken type tekstil der skal stryges. Og den uundværlige dampfunktion er også med tiden blevet indbygget med stor succes. En succes, der har gjort dampstrygejernet til det meste udbredte strygejern.
Hvordan har vi udvalgt strygejernene på denne side?
Der findes et utal af gode strygejern i alle prisniveauer. Vores svenske venner fra Råd & Rön samt vores danske ditto fra Forbrugerrådet TÆNK er overordnet enige om, at Philips GC-modellerne, med efternavnet Azur, ligger i toppen kvalitetsmæssigt. Disse modeller er derfor selvskrevne i vores anbefalinger, og vi har derfor fundet nogle modeller, der sælges til en attraktiv pris. Men også strygejern fra Tefal scorer højt i tests, og derfor skal I ikke snydes for deres pt. bedste model.
De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!
Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!
De bedste dampstrygejern i test
Denne model fra Philips er kåret til “bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk i november 2021.
Der er tale om et godt og robust strygejern, som er nemt at betjene – og så stryger det også godt. Uanset om det er syntetisk eller bomuld.
Når det gælder holdbarheden, er der tale om et produkt i den sædvanlige gode kvalitet som Philips er garant for. Og strygejernet er ikke så modtagelig for stød og ridser, der vil påvirke kvaliteten af strygningen.
Strygejernet varmer hurtigt op og nedkøler også hurtigt.
Strygejernet har spray-funktion og vejer – inkl. 0,3 liter vand – ca. 2 kg.
Prisniveau: 700 kr.
Kvalitetsmæssigt giver Tefal FV6842E0 modellerne fra Philips hård konkurrence. I hvert fald i test.
Tøjet stryges fint, men med en lille overvægt til materialer i bomuld.
Strygejernet er hurtigt til at blive varmt – og afkøles relativt hurtigt efter brug.
Processen med at afkalke strygejernet er ok – men vi har selv gode erfaringer med at bruge destilleret/demineraliseret vand. Så slipper man for afkalkning. Denne type vand forhandles i de fleste supermarkeder til ganske små penge.
Strygejernet har spray-funktion og vejer kun 1,7 kg med fyldt vandtank (0,3 liter).
Prisniveau: 600 kr.
Et af flere gode dampstrygejern fra Philips. Modellen er robust og har et kraftigt damptryk. Den stryger alle tekstiler godt, men er bedst til syntetisk beklædning.
GC4541/20 har et lavt vandforbrug, er brugervenlig og ikke særligt modtagelig for ridser.
Den er udstyret med en spray-funktion og med den uundværlige autosluk-funktion og anti-kalk opsamler.
Vægten er 1,8 kg inkl. 0,3 liter vand i tanken.
Prisniveau: 600 kr.
Er du af og til på forretningsrejse eller foretrækker du, at dit tøj “afkrølles”, når det pakkes ud af kufferten på ferierejsen, så er et rejsestrygejern løsningen.
Vi har fundet dette lille kompakte rejsestrygejern (med indbygget damp), som klarer strygningen i en håndevending, når du er på farten.
Sølle 750 gram vejer det og fylder ikke ret meget i din taske eller kuffert.

Et stabilt og praktisk strygebræt, der giver mulighed for fralægning af strygetøjet.