Bolig & have » Dampstrygejern

September 2020 (opdateret august 2021)

Strygejernet - før og nu

Der er løbet noget vand igennem dampstrygejernet, siden de første modeller af det uundværlige strygejern så dagens lys. I gamle dage bestod strygejern af en eller flere jernbeholdere, hvor man hældte gløder fra kakkelovnen i for at opnå den rigtige temperatur til at glatte strygetøjet. Eller alternativt havde strygejernet påmonteret små jern-elementer, som blev opvarmede på komfuret, inden de blev sat på strygejernet.

I dag har man som bekendt langt bedre mulighed for at styre temperaturen afhængigt af, hvilken type tekstil der skal stryges. Og den uundværlige dampfunktion er også med tiden blevet indbygget med stor succes. En succes, der har gjort dampstrygejernet til det meste udbredte strygejern.

Hvordan har vi udvalgt strygejernene på denne side?

Der findes et utal af gode strygejern i alle prisniveauer. Vores svenske venner fra Råd & Rön samt vores danske ditto fra Forbrugerrådet TÆNK er overordnet enige om, at Philips GC-modellerne, med efternavnet Azur, ligger i toppen kvalitetsmæssigt. Disse modeller er derfor selvskrevne i vores anbefalinger, og vi har derfor fundet to modeller, der sælges til en attraktiv pris. Men for at Philips ikke alene skal løbe med laurbærrene, har vi fundet to andre gode mærker, som stryger tøjet lige så godt som Philips-modellerne – men som ikke har helt den samme funktionalitet i forhold til autosluk og afkalkningsfunktioner. Til gengæld er prisen så også 2-300 kr. lavere. Kig med nedenfor!

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Gode dampstrygejern fra 300 til 600 kr.

Et af flere gode dampstrygejern fra Philips. Modellen er robust og har et kraftigt damptryk. Den stryger alle tekstiler godt, men er bedst til syntetisk beklædning.

GC4541/20 har et lavt vandforbrug, er brugervenlig og ikke særligt modtagelig for ridser.

Den er udstyret med en spray-funktion og med den uundværlige autosluk-funktion og anti-kalk opsamler.

Vægten er 1,8 kg inkl. 0,3 liter vand i tanken.

Set til 429 kr.

Kvalitets- og prismæssigt ligner GC4556/20 og GC4541/20 meget hinanden. 

Den væsentligste forskel er, at GC4556/20 har en større effekt og er en anelse tungere, nemlig 1,9 kg med fyldt vandtank (0,3 liter)

Set til 454 kr.

Kvalitetsmæssigt giver Tefal FV3960E0 de dyrere modeller fra Philips hård konkurrence. I hvert fald i test.

Tøjet stryges fint, men igen med en lille overvægt til syntetiske materialer.

Strygejernet er hurtigt til at blive varmt – og tilsvarende afkøles det hurtigt efter brug.

Det kan være en smule besværligt at afkalke strygejernet – men ved brug af destilleret/demineraliseret vand, kommer man nemt over den hurdle. Denne type vand forhandles i de fleste supermarkeder til ganske små penge. 

Strygejernet har spray-funktion og vejer kun 1,5 kg med fyldt vandtank (0,3 liter).

Set til 349 kr.

Denne model er en af Brauns topscorere i test i 2019. Det er et billigt strygejern, og du får derfor ikke helt den samme strygekvalitet som ved modellerne fra Philips og Tefal.

Når det gælder holdbarheden, er der tale om et produkt i den sædvanlige gode kvalitet fra tyske Braun. Og strygejernet er ikke så modtagelig for stød og ridser, der vil påvirke kvaliteten af strygningen.

Strygejernet varmer hurtigt op og nedkøler også hurtigt.

Strygejernet har spray-funktion og vejer – inkl. 0,3 liter vand – ca. 1,5 kg.

Den lilla farve? Tjah, man kan ikke få det hele for små 300 kr….

Set til 297 kr.

Er du af og til på forretningsrejse eller foretrækker du, at dit tøj “afkrølles”, når det pakkes ud af kufferten på ferierejsen, så er et rejsestrygejern løsningen.

Vi har fundet dette lille kompakte rejsestrygejern (med indbygget damp) fra Electrolux, som klarer strygningen i en håndevending, når du er på farten.

Sølle 13,5 x 19,5 x 9 cm fylder det sammenklappet i din taske eller kuffert. 

Anbefalinger fra 2 købere
5/5
Anbefalinger fra 2 købere
5/5