Familie & fritid » Autostole

Oktober 2020 (opdateret august 2022)

De bedste autostole til de mindste

Vores børn – eller for den sags skyld vores børnebørn – er det mest dyrebare vi har. Og deres sikkerhed går vi derfor ikke på kompromis med. Især ikke når de skal transporteres fra A til B i bil.

Regelsættet for transport af børn i bil er omfattende, men det bør være indlysende for de fleste, at børn skal fastspændes i godkendt sikkerhedsudstyr, når vi transporterer dem. Når børn har en højde på 135 cm kan de bruge bilens egne sikkerhedsseler, men indtil da skal de fastspændes i udstyr, som både er godkendt og tilpasset barnets størrelse. Godkendelsen sikres via en E-mærkning af autostolen, som fx kan være ECE 44-03 eller ECE 44-04 eller ved nyere stole med Isofix-montering, hvor benævnelsen i-Size signalerer godkendelse af stolen.

Du kan læse mere om de specifikke regler og anbefalinger hos Rådet for Sikker Trafik, som vi bringer et link til længere nede i indlægget.

Hvordan har vi udvalgt de viste autostole?

Sikkerheden har været i højsædet ved vores valg af autostole til de mindste. Fra nyfødt til baby. Heldigvis er det et område, hvor flere uvildige organisationer har valgt at udpege de bedste autostole ud fra tests af stolenes sikkerhed, materialets karakter, brugervenlighed, ergonomi osv.

Forbrugerrådet TÆNK, FDM og tyske ADAC er heldigvis meget enige om, hvilke autostole der er de bedste, så vi har i forskellige aldersgrupper udvalgt autostole fra det allerøverste lag.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

De bedste autostole i test - for børn op til ca. halvandet år

Denne Silver Cross Dream autostol og den supplerende base med Isofix-beslag scorer højt i diverse tests. Ikke mindst i sikkerhedstestene, hvor man har testet kollisioner både fra siden og forfra. Og så er den fri for skadelige kemikalier!

Stolen kan enten monteres med bilens sikkerhedsseler eller med Silver Cross Dream Isofix-basen. Autostol og base kan derfor købes individuelt.

Stolen er beregnet til børn op til ca. 15 måneder samt til bagudvendt installation.

Silver Cross Dream i-Size Base passer til Silver Cross Dream i-Size-autostolen og er testet sammen med denne af Forbrugerrådet TÆNK.

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK 2020

Testvinder hos tyske ADAC 2020

6 ud af 6 stjerner hos FDM forår 2020

Prisniveau: 2.000 kr.

Prisniveau: 1.600 kr.

Maxi-Cosi Coral klarer sig næsten lige så godt som Silver Cross Dream i test. Dens styrker er konstruktionen og sikkerheden, som er afprøvet ved kollisioner både forfra og fra siden.

Også denne stol kan monteres via bilens sikkerhedsseler eller via basen Maxi-Cosi Family Fix 3, som skal købes separat.

Stolen er beregnet til børn op til godt et år samt til bagudvendt installation. Den passer sammen med andre af Maxi-Cosi’s produkter, fx deres klapvogne.

Maxi-Cosi Family Fix 3 basen passer til Maxi-Cosi Coral-autostolen og er testet sammen med denne af Forbrugerrådet TÆNK.

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK 2020

Næstbedst i test hos tyske ADAC 2020

5 ud af 6 stjerner hos FDM forår 2020

Prisniveau: 2.800 kr.

Prisniveau: 1.500 kr.

Denne autostol fra Cybex snapper de testvindende autostole fra Silver Cross og Maxi Cosi i haserne, når man kigger på deres samlede bedømmelse. En god og sikker stol, uden farlige kemikalier – og til en yderst fornuftig pris.

Cybex Aton B er testet med Cybex Base M, som også kan anvendes med andre autostole, når barnet på ca. halvandet år vokser ud af Cybex Aton B.

Autostolen passer også sammen med andre Cybex-produkter, fx deres klapvogne.

Testvinder og 5 ud af 6 stjerner hos FDM efterår 2020

Næstbedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK oktober 2020

Prisniveau: 1.500 kr.

Prisniveau: 1.600 kr.

De bedste autostole i test - for børn op til ca. 3-4 år

Denne Joie i-Spin 360 E autostol kan kun anvendes bagudvendt. Hvis du ønsker en stol, der kan anvendes både bagud- og fremadvendt, så se Joie i-Spin 360 nedenfor. 

Autostolen klarer sig fint i kollisionstests, både frontalt og fra siden. Den kan drejes 90 grader i basen, så barnet er lettere at få ind og ud af bilen. Smart!

Stolen monteres via bilens Isofix-beslag, og den er anvendelig fra barnet er nyfødt og indtil 3-4 års alderen. Base og stol er sammenhængende, hvilket kan gøre den lidt uhandy, hvis pladsen er trang.

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK oktober 2020

Prisniveau: 3.000 kr.

Denne Joie i-Spin 360 E autostol kan anvendes både bagud- og fremadvendt. Det anbefales, at man anvender bagudvendte stole så længe som muligt, men fra ca. 15 måneder og frem vil denne stol også kunne anvendes fremadvendt.

Autostolen klarer sig fint i kollisionstests, både frontalt og fra siden. Den kan drejes 90 grader i basen, så barnet er lettere at få ind og ud af bilen.

Stolen monteres via bilens Isofix-beslag, og den er anvendelig fra barnet er ca. 60 cm og indtil barnet vokser ud af den omkring 3-4 års alderen.

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK oktober 2019

Prisniveau:  3.700 kr.

I maj 2022 kårede Forbrugerrådet Tænk denne autostol fra Cybex til testvinder. De væsentligste årsager til kåringen er gode resultater i kollisionstests samt at autostolen er meget brugervenlig. 

Modellen er udstyret med en mavepude, som har en airbag indbygget. Airbaggen udløses ved kollision og forhindrer, at barnet bukker forover. På denne måde belastes barnet mindst muligt, hvis uheldet er ude.

Cybex har tænkt kreativt i produktionen af Cybex Anoris T i-Size, da mavepuden fastgøres med seler, der følger med autostolen – og ikke (som man ofte ser) med bilens trepunktsseler. Godt tænkt! 

Stolen findes i flere flotte farver og kan anvendes fra 1 års-alderen og til barnet er 4-5 år. Prisen ligger i den høje ende, men modsvares af, at basen indgår i prisen.

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK maj 2022

Testvinder hos FDM maj 2022

Prisniveau: 5.900 kr.

De bedste autostole i test - for børn fra ca. 3-4 år og opefter

Britax Römer Kidfix III-serien findes i et utal af varianter med små forskelle. Modellen blev i 2019 udpeget til Bedst i test, og den scorer højt på alle parametre som: sikkerhed, brugervenlighed og ergonomi. Og så er den uden skadelige kemikalier!

Kidfix III er ekstra forstærket mod sidekollisioner og har derfor plasticknopper på siden. Et ekstra sikkerhedselement, som dog kan væe en udfordring i biler med meget lidt plads!

Autostolen kan anvendes fra 3-4 års alderen og opefter. Den findes i flere forskellige farver.

Bedst i test hos FDM maj 2019

Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK maj 2019

Prisniveau: 2.300 kr.

Designet på denne Cybex Solution Z-autostol leder tankerne hen på sædet i en Formel 1-racer. Umiddelbart ser det i hvert fald ud som om, de kære små bliver “skruet” godt og sikkert ned i sædet under kørslen.

Testresultaterne hos FDM og Forbrugerrådet TÆNK understøtter denne påstand, for begge organisationer placerer stolen højt i deres tests.

De mange indstillinger af hovedstøtten gør, at barnet sidder ualmindeligt godt i stolen. Og efterhånden som hovedstøtten hæves, bliver der mere plads til barnet i stolen. Stolen vokser altså med barnet. Sådan skal det være!

Testvinder med 5 ud af 6 stjerner hos FDM i efteråret 2020

Aldersklassens bedste autostol i test hos Forbrugerrådet TÆNK maj 2020

Prisniveau:  2.200 kr.

Vores bud på en god, billig autostol til de lidt større børn, er Cybex Solution S/S2, som er testvinder hos FDM i forsommeren 2021.

Det er en meget sikker og brugervenlig autostol med en god ergonomi. God polstring, god benstøtte og generelt god siddekomfort er kendetegnene hos denne stol.

Betrækket er aftageligt og autostolen findes i fire flotte farver.

Autostolen henvender sig til børn fra 3-4 år og opefter.

Prisen gør denne autostol til et rigtigt godt tilbud.

Testvinder hos FDM i forsommeren 2021

En tidligere udgave er testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK i oktober 2018

Prisniveau: 1.700 kr.

Værd at vide om autostole

  • Alle børn under 135 cm skal fastspændes i bilen i godkendt sikkerhedsudstyr som fx autostole eller selepuder
  • Det anvendte udstyr afhænger af barnets højde og vægt
  • Godkendt udstyr er enten E-mærket (ECE) eller i-Size-mærket.
  • Rådet for Sikker Trafik m.fl. anbefaler, at autostole monteres med Isofix-beslag, som findes i mange nyere biler – og at barnet sidder bagudvendt på bagsædet!