Elektronik » Powerbank

April 2019 (opdateret august 2021)

Powerbanken, batteriets reservehjul ...

Er jeg den eneste, der undrer mig over, at man den 21. juli 1969 kunne sætte et par amerikanske astronauter af på månen – og her godt 50 år efter – er man stadig ikke i stand til at konstruere et batteri til en smartphone, der kan holde strøm mere end et døgn? Ved minimalt brug af telefonen vel at mærke.

Nej, vel? Og det er jo ikke fordi, behovet for langtidsholdbare batterier ikke er der. Mange af os har det meste af døgnet et batteridrevet stykke isenkram indenfor rækkevidde, uanset om det er en mobiltelefon, tablet, pc, hovedtelefoner, ure, kameraer eller hvad det nu må være?

Men heldigvis er ”batteriets reservehjul” opfundet, nemlig powerbanken.

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Gode powerbanks til forskellige behov

Energizer Hightech 3 er en lille, flot powerbank i et spændende fladt og blåsort design, som passer lige ned i en bukselomme.

Med to USB-porte er det en god powerbank til dig, som gerne vil lade både telefon og tablet op på én gang.

Powerbanken er set til 159 kr.

Kapacitet: 10.000 mAh 

Indgang: 1 x micro USB

Udgange: 2 x USB

Mål: 15 x 6 x 2 cm

Vægt: 240 gram

GreyLime er produceret i Danmark, men vi undlader at kalde den for den danske bank.

Powerbanken har vundet flere tests, bl.a. i Politikken og Ekstra Bladet. Der er tale om en både holdbar og effektiv powerbank.

Det lækre design gør powerbanken til noget helt særligt, som man gerne vil eje. Og så findes den i mange flotte farver – også med mindre kapacitet end de 10.400 mAh, vi anbefaler.

Vi har set den til 399 kr.

Kapacitet: 10.400 mAh

Indgang: 1 x micro USB

Udgange: 2 x USB

Mål: 13 x 8,1 x 3,6 cm

Vægt: 235 gram

Farver: Blå, grå, sandfarvet, sort m.fl.

En kraftig powerbank behøver ikke være en stor powerbank. Det er denne RavPower et godt eksempel på.

Som flere af de andre modeller passer den i bukselommen, men den har kapacitet til at oplade din bærbare pc, MacBook eller hvad det nu må være?

Den bedste powerbank til dig med et stort opladningsbehov.

RavPower koster godt 500 kr.

Kapacitet: 20.000 mAh

Indgange: 1 USB-C

Udgange: 1 x USB-A, 1 x USB-C

Mål: 6,9 x 17 x 2,2 cm

Vægt: ca. 400 gram

Opladningsindikator

Har du udstyr, som kan oplades trådløst, kan vi anbefale denne powerbank fra Energizer.

Den har en kapacitet på 10.000 mAh og er yderligere udstyret med 2 USB-indgange, så du reelt kan oplade 3 enheder på een gang ….

Prisen er små 300 kr.

Har du også et virvar af ledninger til opladning af smartphones, tablets m.m. liggende forskellige steder, så kan vi anbefale denne USB-oplader med fire porte.

Så kan du fx samle dine opladninger i den samme stikkontakt – og du ved altid, hvor du har dine ting.

Der er 5 års garanti på opladeren, og den er set til 139 kr.

Hvad er en powerbank?

En powerbank er i realiteten et batteri indbygget i en eller anden form for skal, fx plastic eller metal. Powerbanken er i stand til at lagre og overføre energi til et andet batteri i fx en mobiltelefon eller andre af vores elektroniske apparater.

En powerbanks kapacitet måles i mAh (milli-Ampere-timer), og jo flere mAh en powerbank har, jo flere opladninger kan den præstere.

Batteriet i en powerbank er som regel enten et Lithium-ion- eller et Lithium-polymer-batteri, hvor sidstnævnte har den største kapacitet.

Den bedste powerbank – hvad skal du købe?

Der findes mange gode powerbanks på markedet, så lad primært dit behov (og evt. din smag) afgøre, hvilken powerbank, du skal købe.

Er du typen, der lader din mobiltelefon op en gang imellem, så køb dig en powerbank på ca. 10.000 mAh, som helt opladet kan oplade en smartphone 3-4 gange? Har du jævnligt brug for ekstra batterikapacitet til din bærbare pc eller en tablet, så kig efter en powerbank med minimum 20.000 mAh.

Personlig anbefaling

Jeg har personligt flere og forskellige opladningsbehov, så jeg har købt to powerbanks på hver 10.000 mAh. Den ene ligger altid klar i hjemmet, og den anden ligger permanent i bilen, hvor jeg også har mulighed for at oplade den på vej til og fra en opgave eller et besøg.