Indholdsfortegnelse
April 2019 (opdateret februar 2025)
Powerbanken, batteriets reservehjul ...
Er jeg den eneste, der undrer mig over, at man den 21. juli 1969 kunne sætte et par amerikanske astronauter af på månen – og her mere end 50 år senere – er man stadig ikke i stand til at konstruere et batteri til en smartphone, der kan holde strøm mere end et døgn? Ved minimalt brug af telefonen vel at mærke.
Nej, vel? Og det er jo ikke fordi, behovet for langtidsholdbare batterier ikke er der. Mange af os har det meste af døgnet et batteridrevet stykke isenkram indenfor rækkevidde, uanset om det er en mobiltelefon, tablet, pc, hovedtelefoner, ure, kameraer eller hvad det nu må være?
Men heldigvis er ”batteriets reservehjul” opfundet, nemlig powerbanken.
Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!
Gode powerbanks til forskellige behov
GreyLime er produceret i Danmark, men vi undlader at kalde den for den danske bank.
Powerbanken har vundet flere tests, bl.a. i Politikken og Ekstra Bladet. Der er tale om en både holdbar og effektiv powerbank.
Det lækre design gør powerbanken til noget helt særligt, som man gerne vil eje. Og så findes den i mange flotte farver – også med mindre kapacitet end de 10.400 mAh, vi anbefaler.
Vi har set den til 399 kr.
En kraftig powerbank behøver ikke være en stor powerbank. Det er denne Forever et godt eksempel på.
Som flere af de andre modeller passer den i bukselommen, men den har kapacitet til at oplade din bærbare pc, MacBook eller hvad det nu må være?
Den bedste powerbank til dig med et stort opladningsbehov.
Powerbanken koster under 300 kr.
Har du også et virvar af ledninger til opladning af smartphones, tablets m.m. liggende forskellige steder, så kan vi anbefale denne USB-oplader med fire porte.
Så kan du fx samle dine opladninger i den samme stikkontakt – og du ved altid, hvor du har dine ting.
Opladeren koster knap 100 kr.

Hvad er en powerbank?
En powerbank er i realiteten et batteri indbygget i en eller anden form for skal, fx plastic eller metal. Powerbanken er i stand til at lagre og overføre energi til et andet batteri i fx en mobiltelefon eller andre af vores elektroniske apparater.
En powerbanks kapacitet måles i mAh (milli-Ampere-timer), og jo flere mAh en powerbank har, jo flere opladninger kan den præstere.
Batteriet i en powerbank er som regel enten et Lithium-ion- eller et Lithium-polymer-batteri, hvor sidstnævnte har den største kapacitet.
Den bedste powerbank – hvad skal du købe?
Der findes mange gode powerbanks på markedet, så lad primært dit behov (og evt. din smag) afgøre, hvilken powerbank, du skal købe.
Er du typen, der lader din mobiltelefon op en gang imellem, så køb dig en powerbank på ca. 10.000 mAh, som helt opladet kan oplade en smartphone 3-4 gange? Har du jævnligt brug for ekstra batterikapacitet til din bærbare pc eller en tablet, så kig efter en powerbank med minimum 20.000 mAh.
Personlig anbefaling
Jeg har personligt flere og forskellige opladningsbehov, så jeg har købt to powerbanks på hver 10.000 mAh. Den ene ligger altid klar i hjemmet, og den anden ligger permanent i bilen, hvor jeg også har mulighed for at oplade den på vej til og fra en opgave eller et besøg.
