Bolig & have » Støvsugere

Maj 2020 (opdateret august 2022)

På tur med støvsugeren - eller gulvvaskeren ...

Selv om vi går tur med dem (næsten) hver dag, så ved vi ikke helt, hvad de indeholder? Og heldigvis da …

Støvsugeren er vores trofaste følgesvend og en uundværlig samarbejdspartner i det daglige. Den bliver målt og vejet på, hvad den kan udrette – og derfor er det uhyre vigtigt, at man sætter sig ind i dens styrker og svagheder, inden man anskaffer sig en ny støvsuger. Ikke mindst hvis man er allergiker eller astmatiker!

Ud fra en række ofte stillede spørgsmål om støvsugere vil vi forsøge at guide dig frem til at finde den bedste støvsuger til dit behov.

Hvordan har vi udvalgt støvsugere?

Vi har denne gang valgt at kigge på støvsugere, som alle har opnået gode testresultater. Vi har primært koncentreret os om støvsugere op til ca. 3.000 kr. Heraf koster et par af dem under 1.000 kr. – og de gør det også godt, selv om det er billige støvsugere.

Modellerne er traditionelle støvsugere med støvsugerposer. Men med hver sine styrker og svagheder.

Afslutningsvist kan du se Samsung Jet 70 Pet, der er bedst i test blandt de ledningsfrie støvsugere. Og vi runder af med smarte gulvvaskere fra Kärcher og Nilfisk. 

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Støvsugere fra øverste hylde - heraf flere testvindere ...

Miele – Immer besser!

Det tyske kvalitetsmærke Miele har gjort det igen! Skabt en ny testvinder blandt mange…

Stor sugeevne og udstyret med et mundstykke med roterende børster, som ubekymret fjerner hår fra tæpper gør denne Miele C3-serie til en af de bedste støvsugere til dyrevennerne.

Og så er den testet til at holde i 20 år!  

Anbefalinger fra 168 købere
4.7/5

Prisniveau: 2.800 kr.

Udseendet minder til forveksling om Miele Complete C3 Cat&Dog, men her får du ikke helt samme effektive støvsugning. Og denne støjer lidt mere…

Prisen er til gengæld mere end 1.000 kr. lavere ift. normalprisen på testvinderen, så hvis du kan leve med disse forskelle, så får du stadig en robust og meget holdbar støvsuger. Og så fås den i flere farver!

Anbefalinger fra 509 købere
4.9/5

Prisniveau: 1.600-1.700 kr.

Se ledningsfrie støvsugere og gulvvaskere længere nede i indlægget!

Danske Nielsen og Fisker startede Nilfisk for mere end 100 år siden – og hvem kender ikke den ikoniske G70-støvsuger, der så dagens lys i slut-50’erne?

Nilfisk er stadig med, hvor det sker. Og med den lille og kompakte Nilfisk One med den mundrette modelbetegnelse BLB10P05AHB15 har de produceret en støvsuger, der har en god sugeevne, er god til at holde på støvet, har et lavt energiforbrug – og har en holdbarhedsdato i fjern fremtid.

Anbefalinger fra 39 købere
4.4/5

Prisniveau: 600 kr.

et godt køb

Dyrevenner skal kigge efter en anden model, men ellers har denne Electrolux støvsuger mange gode egenskaber.

God støvsugning, god håndtering af det opsugede støv, lavt energiforbrug, lav vægt og stor arbejdsradius, og selv støjniveauet er ok. Det samme er prisen – og Forbrugerrådet TÆNK er derfor enige med os i, at det er et rigtigt godt støvsugerkøb.

Anbefalinger fra 1.108 købere
4.5/5

Prisniveau: 800 kr.

Hvis du sværger til støvsugere fra Electrolux, er det stadig muligt at købe deres testvinder fra 2018 – Electrolux EUO9GREEN UltraOne – som stadig sælges til en yderst fornuftig pris!

Ifølge Forbrugerrådet TÆNK en rigtig god og støjsvag støvsuger, der klarer de fleste opgaver meget godt! Den holder skidtet godt inde og er i særdeleshed god til faste gulve.

Anbefalinger fra 104 købere
4.8/5

Prisniveau: 1.400-1.500 kr.

Samsung Jet 70 Pet - testvindende ledningsfri støvsuger

Er du til en ledningsfri og poseløs støvsuger blev Samsung Jet 70 Pet i september 2021 kåret til bedst i test. Og prisen er knap 4.000 kr. 

Anbefalinger fra 48 købere
4.3/5

Gulvvaskere fra Nilfisk og Kärcher

Vil du fuldende din rengøring med en kombineret gulvvask og støvsugning, så har både Kärcher og Nilfisk flere gode gulvvaskere på programmet. Både med og uden ledning.

Ofte stillede spørgsmål om støvsugere

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Der er ingen tvivl om, at Mieles støvsugere og Electrolux’ støvsugere dominerer toppen af hitlisten, når det gælder testresultater.

Jeg er selv tilfreds Electrolux-ejer, men kender flere, der aldrig vil eje andet end en Miele, efter de har prøvet den. Så min næste støvsuger bliver nok også en Miele …?

Men også Nilfisk opnår fine testresultater. Se mere ovenfor!

Hvordan finder jeg den bedste støvsuger - til forskellige formål?

Det afhænger fuldstændigt af, hvor stort dit gulvareal er, om underlaget er hårdt eller blødt, altså tæppebelagt samt om du har hund, kat eller andre husdyr? Se mere nedenfor.

Hvem laver den bedste støvsuger til hundehår?

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3 og Miele Complete C3 Powerline SGDF3 er begge gode til hundehår og kattehår på gulvtæpper. 
 
Electrolux EUO9GREEN UltraOne (en tidligere testvinder, som du kan se i vores indlæg) er god til katte- og hundehår på faste underlag.

Hvilken støvsuger er bedst i test?

Miele Complete C3 Black Diamond EcolineElectrolux PD91-Anima, Electrolux EUO9GREEN UltraOneMiele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3Electrolux EUS8 Green Ultra Silencer Zen er alle testvindere.
 
Blandt de ledningsfrie støvsugere er Samsung Jet 70 Pet bedst i test i efteråret 2021.

Hvordan udføres en støvsuger- test?

Testen udføres med fokus på disse seks parametre: kvalitet af støvsugning, maskinens brugervenlighed, støvfiltrering, støjniveau, holdbarhed og energiforbrug. 

Støvsugning og brugervenlighed vægter tungest med hhv. 50% og 20%.

Støvsugerposer

Støvsugerposer er en vigtig bestanddel af den traditionelle støvsuger, så husk at få købt nye, inden du har fyldt den sidste pose i pakken.

Desværre fik Jacob Haugaard ikke standardiseret støvsugerposerne, da han sad i Folketinget, så derfor må du som forbruger leve med et alt for stort udbud af poser.

Vi har fundet et udvalg af støvsugerposer til Miele, Electrolux og Nilfisk. Kig dig godt for, når du skal finde poser til din støvsuger …