Bolig & have » Støvsugere

Maj 2020 (opdateret oktober 2021)

På tur med støvsugeren - eller gulvvaskeren ...

Selv om vi går tur med dem (næsten) hver dag, så ved vi ikke helt, hvad de indeholder? Og heldigvis da …

Støvsugeren er vores trofaste følgesvend og en uundværlig samarbejdspartner i det daglige. Den bliver målt og vejet på, hvad den kan udrette – og derfor er det uhyre vigtigt, at man sætter sig ind i dens styrker og svagheder, inden man anskaffer sig en ny støvsuger. Ikke mindst hvis man er allergiker eller astmatiker!

Ud fra en række ofte stillede spørgsmål om støvsugere vil vi forsøge at guide dig frem til at finde den bedste støvsuger til dit behov.

Hvordan har vi udvalgt støvsugere?

Vi har denne gang valgt at kigge på støvsugere, som alle har opnået gode testresultater. Vi har primært koncentreret os om støvsugere op til ca. 2.500 kr. Heraf koster tre af dem under 1.000 kr. – og de gør det også godt, selv om det er billige støvsugere.

Modellerne er traditionelle støvsugere med støvsugerposer. Men med hver sine styrker og svagheder.

Afslutningsvist kan du se de to modeller fra Dyson, der er bedst i test blandt de ledningsfrie støvsugere. Og vi runder af med smarte gulvvaskere fra Kärcher og Nilfisk. 

5/5

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Støvsugere fra øverste hylde - flere testvindere ...

Miele – Immer besser!

Det tyske kvalitetsmærke Miele har gjort det igen! Skabt en ny testvinder blandt mange…

Stor sugeevne og udstyret med et mundstykke med roterende børster, som ubekymret fjerner hår fra tæpper gør denne Miele C3-serie til en af de bedste støvsugere til dyrevennerne.

Og så er den testet til at holde i 20 år! 

Set til 2.799 kr. 

Anbefalinger fra 117 købere
4.8/5

Posestørrelse: 4,5 liter

Arbejdsradius: 12 meter

Energiklasse: C

Lydniveau: 76 dB

Filter: Miele AA 50

Vægt: 8,2 kg

Hoover Telios klarer sig godt i test. Den er god til hundehår på møbler, men ikke verdensmester i hundehår på tæpper.

Den glimrer til gengæld ved sit energiforbrug og sit lave støjniveau, som en ganske almindelig samtale kan overdøve.

En lille, let og mobil støvsuger, som leveres med dyser til forskelligt brug. 

Set til 1.499 kr.

Anbefalinger fra 73 købere
4/5

Posestørrelse: 3,5 liter

Arbejdsradius: 10 meter

Lydniveau: 64 dB

Filter: EPA-12

Vægt: 5,5 kg

Udseendet minder til forveksling om Miele Complete C3 Cat&Dog, men her får du ikke helt samme effektive støvsugning. Og denne støjer lidt mere…

Prisen er til gengæld ca. 1.000 kr. lavere end normalprisen på testvinderen, så hvis du kan leve med disse forskelle, så får du stadig en robust og meget holdbar støvsuger.

Vi har set den til 1.599 kr.

Anbefalinger fra 52 købere
4.8/5

Posestørrelse: 4,5 liter

Arbejdsradius: 12 meter

Energiklasse: C

Lydniveau: 80 dB

Filter: AirClean Filter SAC 30 (svarer til EPA-12)

Vægt: 8,2 kg

Danske Nielsen og Fisker startede Nilfisk for mere end 100 år siden – og hvem kender ikke den ikoniske G70-støvsuger, der så dagens lys i slut-50’erne?

Nilfisk er stadig med, hvor det sker. Og med den lille og kompakte Nilfisk One med den mundrette modelbetegnelse BLB10P05AHB15 har de produceret en støvsuger, der har en god sugeevne, er god til at holde på støvet, har et lavt energiforbrug – og har en holdbarhedsdato i fjern fremtid.

Set til 999 kr.

Anbefalinger fra 30 købere
4.4/5

Posestørrelse: 2,1 liter

Arbejdsradius: 8 meter

Lydniveau: 77 dB

Filter: EPA-10

Vægt: 4,5 kg

Dyrevenner skal kigge efter en anden model, men ellers har denne Electrolux støvsuger mange gode egenskaber.

God støvsugning, god håndtering af det opsugede støv, lavt energiforbrug, lav vægt og stor arbejdsradius, og selv støjniveauet er ok. Det samme er prisen – og Forbrugerrådet TÆNK er derfor enige med os i, at det er et rigtigt godt støvsugerkøb.

Støvsugeren fås fra 799 kr.

Anbefalinger fra 937 købere
4.5/5

Posestørrelse: 3,5 liter

Arbejdsradius: 12 meter

Lydniveau: 70 dB

Filter: Intet EPA-filter

Vægt: 5,6 kg

Hvis du sværger til støvsugere fra Electrolux, er det stadig muligt at købe deres testvinder fra 2018 – Electrolux EUO9GREEN UltraOne – som aktuelt sælges for ca. 1.000 kr.

Ifølge Forbrugerrådet TÆNK en rigtig god og støjsvag støvsuger, der klarer de fleste opgaver meget godt! Den holder skidtet godt inde og er i særdeleshed god til faste gulve.

Anbefalinger fra 275 købere
4.2/5

Posestørrelse: 5,0 liter

Arbejdsradius: 12 meter

Lydniveau: 65 dB

Filter: HEPA-filter

Vægt: 7,7 kg

Er du til en ledningsfri og poseløs støvsuger blev Dyson V8 Absolute i august 2020 kåret til bedst i test. Og prisen er knap 3.000 kr. 

Anbefalinger fra 128 købere
4.4/5

Ofte stillede spørgsmål om støvsugere

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Der er ingen tvivl om, at Mieles støvsugere og Electrolux’ støvsugere dominerer toppen af hitlisten, når det gælder testresultater.

Jeg er selv tilfreds Electrolux-ejer, men kender flere, der aldrig vil eje andet end en Miele, efter de har prøvet den. Så min næste støvsuger bliver nok også en Miele …?

Men også Nilfisk og Hoover opnår fine testresultater. Se dem ovenfor!

Hvordan finder jeg den bedste støvsuger - til forskellige formål?

Det afhænger fuldstændigt af, hvor stort dit gulvareal er, om underlaget er hårdt eller blødt, altså tæppebelagt samt om du har hund, kat eller andre husdyr? Se mere nedenfor.

Hvem laver den bedste støvsuger til hundehår?

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3 og Miele Complete C3 Powerline SGDF3 er begge gode til hundehår og kattehår på gulvtæpper. 
 
Electrolux EUO9GREEN UltraOne (en tidligere testvinder, som du kan se i vores indlæg) er god til katte- og hundehår på faste underlag.

Hvilken støvsuger er bedst i test?

Miele Complete C3 Black Diamond EcolineElectrolux PD91-Anima, Electrolux EUO9GREEN UltraOneMiele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3Electrolux EUS8 Green Ultra Silencer Zen er alle testvindere.
 
Blandt de ledningsfrie støvsugere er Dyson’s modeller suveræne i tests. Modellerne Dyson V8 Absolute og Dyson V11 Absolute er begge udnævnt til Bedst i test.

Hvordan udføres en støvsuger- test?

Testen udføres med fokus på disse seks parametre: kvalitet af støvsugning, maskinens brugervenlighed, støvfiltrering, støjniveau, holdbarhed og energiforbrug. 

Støvsugning og brugervenlighed vægter tungest med hhv. 50% og 20%.

Gulvvaskere fra Nilfisk og Kärcher

Vil du fuldende din rengøring med en kombineret gulvvask og støvsugning, så har både Kärcher og Nilfisk flere gode gulvvaskere på programmet. Både med og uden ledning.

Anbefalinger fra 3 købere
4.7/5
Anbefalinger fra 14 købere
3.9/5
Anbefalinger fra 20 købere
4.7/5

Tilbehør og ekstraudstyr

Støvsugerposer er en vigtig bestanddel af den traditionelle støvsuger, så husk at få købt nye, inden du har fyldt den sidste pose i pakken.

Desværre fik Jacob Haugaard ikke standardiseret støvsugerposerne, da han sad i Folketinget, så derfor må du som forbruger leve med et alt for stort udbud af poser.

Vi har fundet et udvalg af støvsugerposer til Miele, Electrolux og Nilfisk. Kig dig godt for, når du skal finde poser til din støvsuger … 

Hvad er et HEPA-filter?

Et HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) fanger de meget fine støvpartikler, som giver astmatikere og allergikere udfordringer. Derfor kan det anbefales at anskaffe en støvsuger med HEPA-filter, hvis du tilhører en af disse to grupper.

HEPA-filtre inddeles i filtreringsklasser, hvor HEPA-14 er det bedste. Herefter kommer HEPA-13, og for værdierne herunder forsvinder H’et (for High), så klasserne hedder EPA-12, EPA-11, EPA-10. 

HEPA14filter-støvsuger

Søger du en robotstøvsuger, så kig med her.