Bolig & have » Opvaskemaskiner

Juli 2020 (opdateret december 2021)

De bedste opvaskemaskiner

Når man ser et køkkenbord som det her i baggrunden, er der mange, der er glade for, at boligen er udstyret med en opvaskemaskine. Underligt nok for øvrigt, for mon ikke mange af os har haft mange gode hyggesnakke med medhjælperen ved siden af, mens service og bestik blev rengjort og sat på plads?

Men det er indiskutabelt, at opvaskemaskinen er en rigtig god opfindelse, både når man har gæster – men også når man synes, tiden kan bruges på noget mere værdifuldt end opvask.

Er du på udkig efter en opvaskemaskine, der kan rumme 12-14 kuverter, så kig med nedenfor. Maskiner i denne størrelse passer fint til en husstand på 4-5 personer. 

5/5

Hvordan har vi udvalgt de viste opvaskemaskiner?

HANDELSGUIDE.DK har udvalgt opvaskemaskiner i normal bredde (60 cm) blandt de mærker, der dominerer toppen af diverse tests, nemlig Siemens, Bosch og Miele. Disse mærker er samtidigt dem, ejerne allerhelst vil anbefale til andre.

Alle maskiner har gode vaske- og tørreegenskaber, og priserne starter ved ca. 4.000 kr. Læs med nedenfor!

De stjernemarkeringer, vi viser på udvalgte produkter, er baserede på et antal køberes anbefalinger hos den sælger, vi har fundet produktet hos. Vi anbefaler dog, at du kritisk vurderer antallet og indholdet af købernes anbefalinger, da få og eventuelt subjektive anbefalinger måske ikke giver et retvisende billede af produktets kvalitet!

Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Et udvalg af gode opvaskemaskiner - heraf en testvinder...

testvinder

Ikke overraskende vasker og tørrer denne testvinder fra Bosch fremragende.

Den er samtidig meget brugervenlig og ikke mindst meget støjsvag i forhold til de øvrige testede opvaskemaskiner.

Maskinen rummer 13 kuverter og har otte indbyggede vaskeprogrammer. Energiklassen er C, hvor A er bedst efter nyeste normer.

Der er tale om en integreret model uden frontplade.

Anbefalinger fra 32 købere
4.1/5

Prisniveau: 11.000 kr.

Hvis du søger en god opvaskemaskine til en overkommelig pris, kan denne Siemens SN43HW33TS være et godt bud. Maskinen rummer 12 kuverter og har seks vaskeprogrammer.

Maskinen vasker og tørrer fint, energiforbruget er ok, men dog lidt højere end dyrere maskiner, da denne opvasker “kun” ligger i energiklasse A++, hvor A+++ er bedst efter tidligere normer. Vasketiden er også en smule længere end konkurrenternes.

Ifølge producenten er maskinen teknisk set identisk med Bosch SMU2HTW70S, som dog afviger designmæssigt. Og prismæssigt!

Prisniveau: 6.000 kr.

Prisniveau: 4.300 kr.

Hvis du kan leve med en opvaskemaskine, der tørrer lidt dårligere og har et lidt større energiforbrug end testvinderen, så er denne Bosch-opvasker et godt valg.

Den klarer sig godt på alle testparametre og er samtidigt uhyre billig i forhold til sammenlignelige maskiner, idet den af og til kan købes på tilbud.

Modellen rummer 13 kuverter og har seks vaskeprogrammer. Den fås med front i hvid, sort eller sølv. Prisen varierer afhængigt af farvevalget.

Et rigtig godt køb til prisen!

Anbefalinger fra 38 købere
4.4/5

Prisniveau: 4.000 kr.

Prisniveau: 5.000 kr.

Prisniveau: 4.400 kr.

Tyske Miele har i mange år domineret diverse tests med deres kvalitetsprodukter. 

Kendetegnende for Miele-kunder er, at de er trofaste og køber mærket igen og igen – også selv om priserne på opvaskemaskiner ofte ligger et stykke over 10.000 kr.

Vi har imidlertid fundet en langt billigere model, som er købernes favorit. Og så er den endda med den flotte stålfront! Den fås også i hvid til en meget favorabel pris …

En opvaskemaskine til den store familie med sine 14 kuverter.

Anbefalinger fra 23 købere
4.4/5

Prisniveau: 8.000 kr.

Prisniveau: 6.300 kr.

Ofte stillede spørgsmål om opvaskemaskiner

Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?

Der er sund fornuft i at rette blikket mod de tyske mærker Siemens, Bosch og Miele, som de seneste mange år har opnået flotte testresultater.

Senest har Bosch glimret med flere topplaceringer – og med maskiner i forskellige prisklasser. 

Hvilken opvaskemaskine er bedst?

Ud over testresultaterne peger brugervurderingerne også på mærkerne Siemens, Bosch og Miele.

6 ud af 10 Siemens og Bosch-ejere vil anbefale mærket til andre. For Mieles vedkommende er det mere end 7 ud af 10.

Hvilken opvaskemaskine er den bedste i test?

Bosch har i flere tests i 2021 opnået prædikatet “bedst i test” med deres opvaskemaskiner. Senest med modellen Bosch SMV6ZDX49E.

Hvad skal jeg overveje inden køb af opvaskemaskine?

Hvad husstandens behov er med hensyn til størrelse af maskine, fleksibilitet i forhold til flytning af opvaskemaskinens skuffer og beholdere, evt. børnesikring osv. 

Værd at vide om opvaskemaskiner

Alle opvaskemaskiner er udstyrede med et antal vaskeprogrammer, som er velegnede til forskellige formål. Det kan fx være et autoprogram, som selv tjekker, hvor beskidt servicet er – og afstemmer opvasken efter det. Eller intensiv vask ved høj temperatur til genstridigt snavs, hurtigvask ved lav temperatur til den lette opvask, den energibesparende øko-vask (eco) osv. Tjek altid din opvaskemaskines manual for at se, hvilket program der passer bedst til forskellige typer af opvask. 

Nye opvaskemaskiner er generelt meget energirigtige, dvs. i energiklasse A+++, som er den bedste. En vask i sådanne maskiner koster 3-4 kr. i el og vand. Tjek altid, at maskinen som minimum har energiklasse A+, inden du køber.

Støjniveauet på nyere opvaskemaskiner ligger på 40-45 dB, hvilket er meget fint, da normal samtale svarer til ca. 60 dB.

En fyldt opvaskemaskine bruger typisk mellem 10 og 20 liter vand pr. vask. Vasker du den tilsvarende mængde service i en vaskebalje, skal der bruges ca. 3-5 gange så meget vand. Vasker du op under rindende vand, kan du gange opvaskemaskinens vandforbrug med ca. 50 …