Familie & fritid » Plakater

Juni 2021 (opdateret september 2023)

Plakat, plakater, plakatest ...

Den vågne og skarpe læser har helt sikkert opdaget, at man ikke gradbøjer ordet PLAKAT, som vi gør her ovenfor. Men nogle gange er det det overraskende, der først fanger vores øjne. Sådan er det også med kunst, og hvor findes der meget overraskende, finurligt og fornemt kunst. Nogle vil måske mene, at der også findes meget af det andet …

Kunst i form af plakater har de seneste år nydt stor popularitet i mange danske hjem. Helt sikkert fordi du kan få plakater til enhver lejlighed (og alle andre boliger). Der er stort set ikke en genre, du ikke kan finde på nettet, uanset om du søger plakater til hjemmet generelt, plakater til stuen, plakater til børn og til børneværelset. 

Plakatkunst koster som regel ikke en formue, og supplerer du med en lækker ramme til plakaten og lidt ophæng, så kan du nemt finde spændende emner.

Hvordan har vi udvalgt de plakater og den kunst, vi viser her på siden?

Denne gang har vi ladet  alsidigheden råde. Alsidighed har været vores gennemgående tema i at finde de plakatvarianter, vi har valgt at præsentere.

Vi tror på, at udvalget af plakater nedenfor er så nuanceret og individuelt, at de fleste kan finde noget, der glæder øjet. Kig selv med – også hvis du “bare” skal finde en gave!

Brug evt. indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!

Retro-plakater er et enkelt element indenfor området kategori-plakater. 

Andre kategorier kan fx være billeder fra flere af verdens største byer, verdenskort, mode, Bauhaus-kunst, børneplakater, naturmotiver, sort/hvid kunst og meget, meget mere.

Hvad siger du til at have dine egne, bedste fotos på væggen?

Her har du i hvert fald muligheden for at sammensætte de skønneste foto-collager ud fra din egen foto-samling. Og i forskellige former og designs.

Kun fantasien sætter grænser … 

Dine egne eller andres bedste fotos printet og hængt op på væggen. Hvad siger du så?

Motiverne leverer du selv, andre sørger for indramningen og montering på det medie du ønsker. Fx print på lærred, alu, glas, træ eller akustikdæmpende materiale.

Unikke plakater dækker i dette tilfælde over plakater med forskellige temaer, som man som køber kan vælge imellem.

Temaerne kan fx være alfabet-plakater i alle afskygninger, kaffe-plakater som vi kender dem fra cafe-livet, line art-plakater, hvor den enkle stregtegning giver et flot og stilfuldt resultat til væggen.

Har du set skriften på væggen?

Ellers har du her muligheden med mange forskellige wallstickers, som enten baseres på kendte citater eller sjove tekster til en given lejlighed. Eller de populære verdenskort i stor størrelse.

Udvalget omfatter også tekster, navne og billeder til væggen, hvor du selv har indflydelse på indholdet.

Kigger du efter wallstickers til børneværelserne, så kig med her.