Espressomaskiner

Hus & have

April 2019 (opdateret juli 2020)

Kaffekulturen i Danmark er de seneste år vendt helt på hovedet. Tidligere fyldte man en kande vand på kaffemaskinen, doserede med en passende mængde formalede kaffebønner – og 10 minutter efter var der 8-10 kopper kaffe klar til familien eller gæsterne.

Når vi går en tur på Strøget, sidder ung som gammel og drikker kaffe til 40-50 kr. pr. bæger. Den samme pris som vi tidligere gav for 500 gram malet kaffe. Mange har således skiftet spandevis af kaffe ud med færre kopper, men vi har samtidigt flyttet vores fokus mod en bedre kop kaffe. Vi har altså valgt kvalitet frem for kvantitet.

Af samme grund er den traditionelle kaffemaskine blevet overhalet af espressomaskiner i alle afskygninger i vores private boliger. Står du og skal springe med på kaffetoget for første gang eller skifte den gamle espressomaskine ud med en ny, har HANDELSGUIDE.DK fundet fire maskiner fra den øverste hylde til dig.

 

Denne gang har vi rettet blikket mod Forbrugerrådet TÆNK’s espressomaskine test, hvor alle de valgte espressomaskiner ligger i toppen. 

Italienske De’Longhi – selvfølgelig fra espressoens hjemland – har taget Forbrugerrådet TÆNK med storm, idet tre af deres espressomaskiner indtager de tre øverste pladser. To af dem er endda udnævnt til “bedst i test”.

Hvad skal en espressomaskine kunne?

Redaktionen hos HANDELSGUIDE.DK mener, at de bedste espressomaskiner har følgende egenskaber: 

  • De kan stort set betjenes med én knap, hvilket de fuldautomatiske espressomaskiner kan
  • De kan håndtere og male hele bønner via en indbygget kværn
  • De kan skumme mælk til cappuccino og caffe latte via en indbygget mælkeskummer
  • De kan brygge 2 kopper samtidigt

Smeg 50’s Style afviger dog fra disse principper på udvalgte punkter, men har så til gengæld andre kvaliteter – og er en designmæssig perle, synes vi. Se dens specifikationer nedenfor. 

Hvilken espressomaskine er bedst?

Forbrugerrådet TÆNK anbefaler ud fra deres tests to konkrete maskiner fra De’Longhi, nemlig De’Longhi ECAM 650.75.MS og De’Longhi ECAM 510.55.M, som de bedste espressomaskiner. Begge kan du se en beskrivelse af nedenfor.

Ud over disse to har vi  fundet 4 andre gode espressomaskiner fra øverste hylde, så nu er det blot op til dig at finde den bedste espressomaskine til netop dit behov!

Leder du efter en kaffemaskine med filter, så kig med her!

Når en espressomaskine har tilnavnet PrimaDonna Elite, ved man godt, at der er tale om noget helt specielt. Og italienske De’Longhi besætter de tre øverste pladser i Forbrugerrådet Tænks ”bedst i test”. Her ser du testvinderen

Og kvaliteten fornægter sig ikke i denne ECAM 650.75.MS, idet den scorer højt på temperatur, mælkeskumning, brugervenlighed og rengøring. Den kan lave forskellige drikke, herunder kakao.

Designet er elegant og stilfuldt. Det store og tydelige 4,3″-display på fronten gør, at maskinen er meget brugervenlig. Og så kan den styres via De’Longhi Coffee Link-app’en. Smart!

Set til ca. 9.500 kr. 

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Stor touch-skærm (4,3″)

App-styring (De’Longhi Coffee Link)

Mælkeskummer

Vandtank på 2,0 liter – beholder til 400 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 38 x 48 x 26 cm – 16,9 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

De’Longhi ECAM 510.55 er den billigste af to De’Longhi-espressomaskiner, der er udnævnt til ”bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk.

ECAM 510.55.M laver en rigtig god espresso med stor volumen. Den samtidigt er udstyret med en rigtig god mælkeskummer, og maskinen har 13 forskellige niveauer til indstilling af kaffestyrken.

Når du har fundet den rette kombination af vand og bønner, kan du gemme din personlige indstilling til den næste omgang kaffe. 

Set til knap 6.000 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Menu-styret touch-system

Mælkeskummer

Vandtank på 2,0 liter – beholder til 400 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 38 x 48 x 26 cm – 12,5 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

Espressomaskiner fra Philips indgår som en fast del af Forbrugerrådet TÆNK’s testmodeller – og oftest med gode resultater.

Denne Philips har også fået prædikatet “godt køb” hos Råd og Rön, som er svenskernes pendant til TÆNK.

Her er der tale om en maskine, som brygger tre forskellige drikke med et enkelt tryk: espresso, kaffe og cappuccino. Og bønnernes finhed/grovhed bestemmer du selv via de 12 kværnegrader. 

Set til en fornuftig pris på ca. 3.250 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Mælkeskummer

Vandtank på 1,8 liter – beholder til 275 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 37 x 43 x 25 cm – 8,0 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

Kaffebønner

“Uanset om du vælger en mere eller mindre støjsvag espressomaskine, vil dine bønner altid blive hørt …”

HANDELSGUIDE.DK

En let tilgængelig og betjeningsvenlig espressomaskine fra tyske Siemens, som hos Forbrugerrådet TÆNK samlet henter 71% af 100% mulige i de forskellige testkategorier. TÆNK karakteriserer den dermed som “god”.

Designet er lækkert, display og knapper er intuitive og letforståelige, og så er kværnen relativ støjsvag med mulighed for at indstille den i fem kværnegrader.

En espressomaskine uden de store dikkedarer!

Set til knap 4.000 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Mælkeskummer

Vandtank på 1,4 liter – beholder til 250 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 38 x 42 x 25 cm – 7,3 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

De’Longhis model ECAM 350.15.B laver en god espresso baseret på den rigtige temperatur. Den er brugervenlig og har et fornuftigt strømforbrug.

Med lidt træning i brug af dampdysen får du den perfekte mælkeskum til din kaffe.

Hos HANDELSGUIDE.DK er vi vilde med designet – og ikke mindst prisen på en rigtig god espressomaskine. 

Set til 3.399 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Mælkeskummer

Vandtank på 1,8 liter – beholder til 300 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 24 x 43 x 35 cm – 9,5 kg

Automatisk renseprogram 

Kan lave to kopper ad gangen!

Til dig, der kan undvære automatikken, men til gengæld lægger vægt på godt design, er her en umiskendelig espressomaskine fra Smeg. Du ved, dem med køleskabene …

Er du ikke til den lyseblå, findes den også i enten rød, cremefarvet eller klassisk sort. Alle modeller passer ind i det stilfulde køkken.

Du betjener selv de forskellige håndtag, men det er ikke svært at lave en god espresso, cafe latte eller cappuccino. Og temperatur, mælkeskum, strømforbrug m.m. er ok, vurderer Forbrugerrådet TÆNK.

Den er din for knap 3.000 kr. – og som vi siger hos HANDELSGUIDE.DK:  Her får du SMEG for skillingen…

Manuel maskine

Til formalet kaffe

Manuel mælkeskummer

Vandtank på 1,0 liter

Mål og vægt: ca. 30 x 15 x 33 cm – 5,0 kg

Kan lave to kopper ad gangen

Espressomaskine bedst i test!

Forbrugerrådet TÆNK har i deres seneste espressomaskine-test valgt at tage 9 modeller med.

Som det ses, er både Philips og De’Longhi bedst repræsenterede. Sidstnævnte besætter de tre øverste pladser, to af modellerne får prædikatet “bedst i test”.

Anbefalinger og gode råd

Som nævnt ovenfor har vi fokuseret på nogle espressomaskiner i rigtig høj kvalitet – og med specifik funktionalitet. Men du kan måske have yderligere krav til din kommende espressomaskine, som skal honoreres?

Vi foreslår, at du køber en espressomaskine med selvsluk. Vi er nogle, der er lidt distræte, og så er det rart at vide, at maskinen er slukket eller slukker, når man sidder i bilen på vej til job.

Hvis du ikke vælger en maskine, der selv gør opmærksom på, at det er tid til afkalkning, så indfør nogle rutiner, som gør den del let at huske. Før i tiden tog jeg ca. 25 kaffefiltre frem, og når de var brugte, afkalkede jeg min kaffemaskine. I dag har jeg indført nogle terminer, fx omkring den 1. eller 15. i måneden, hvor den står på afkalkning af min espressomaskine. Fungerer det ikke for dig, så kan påmindelser via smartphonen måske hjælpe dig på vej?