Espressomaskiner

Hus og have

April 2019 (opdateret januar 2020)

Kaffekulturen i Danmark er de seneste år vendt helt på hovedet. Tidligere fyldte man en kande vand på kaffemaskinen, doserede med en passende mængde formalede kaffebønner – og 10 minutter efter var der 8-10 kopper kaffe klar til familien eller gæsterne.

Når vi går en tur på Strøget, sidder ung som gammel og drikker kaffe til 40-50 kr. pr. bæger. Den samme pris som vi tidligere gav for 500 gram malet kaffe. Mange har således skiftet spandevis af kaffe ud med færre kopper, men vi har samtidigt flyttet vores fokus mod en bedre kop kaffe. Vi har altså valgt kvalitet frem for kvantitet.

Af samme grund er den traditionelle kaffemaskine blevet overhalet af espressomaskiner i alle afskygninger i vores private boliger. Står du og skal springe med på kaffetoget for første gang eller skifte den gamle espressomaskine ud med en ny, har HANDELSGUIDE.DK fundet fire maskiner fra den øverste hylde til dig. 

Denne gang har vi rettet blikket mod Forbrugerrådet Tænk’s espressomaskine test, hvor de fire valgte espressomaskiner ligger i top 5.

Redaktionen hos HANDELSGUIDE.DK har undtagelsesvist taget nogle valg for dig i forhold til maskinernes specifikationer, nemlig at de

  • Alle er fuldautomatiske espressomaskiner
  • Alle har indbygget kværn, så de kan tage hele bønner
  • Alle har indbygget mælkeskummer
  • Alle har 2-kops brygning

Så er det blot op til dig at finde den bedste espressomaskine til hjemmebrug!

Leder du efter en  kaffemaskine med filter, så kig med her!

PhilipsHD8821
Den fornuftige

Philips HD8821/01

Philips har ikke mindre end tre maskiner i top 10, og HD8821/01 er udnævnt til ”bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Smagsoplevelsen ifm. denne Philips espressomaskine er helt i top sammenlignet med andre (også dyrere) espressomaskiner, og den automatiske mælkeskummer er meget overbevisende. At HD8821/01 så samtidigt er brugervenlig og rengøringsvenlig fuldender det gode indtryk af maskinen.

Set til ca. 2.200 kr.

En billig espressomaskine, som er et rigtigt godt køb.

Fuldautomatisk maskine

Justerbar keramisk kværn til hele bønner

Mælkeskum med et enkelt tryk

Aftagelig bryggeenhed, der letter rengøringen

Vandtank på 1,8 liter – beholder til 250 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 22 x 43 x 33 cm – 7,2 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

DeLonghiECAM350-75
Den dynamiske

De’Longhi ECAM 350.75 Dinamica 

Her er der tale om en italiensk espressomaskine fra De’Longhi. De’Longhi dominerer Forbrugerrådet Tænks ”bedst i test” med hele fire maskiner i top 10.

Kvaliteten fornægter sig ikke i denne ECAM 350.75, men den er selvfølgelig også produceret i espressoens hjemland. Designet er elegant og stilfuldt. Det store og tydelige display på fronten gør, at maskinen er meget brugervenlig. 

Set til godt 6.000 kr. 

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Flere foruddefinerede programmer

Mælkeskummer

Aftagelig bryggeenhed, der letter rengøringen

Vandtank på 1,8 liter – beholder til 300 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 40 x 50 x 35 cm – 9,3 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

Kaffebønner

“Uanset om du vælger en mere eller mindre støjsvag espressomaskine, vil dine bønner altid blive hørt …”

HANDELSGUIDE.DK

DeLonghiECAM510-55
Primadonnaen

De’Longhi ECAM 510.55.M 

De’Longhi ECAM 510.55 er den billigste af to De’Longhi-espressomaskiner, der er udnævnt til ”bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk.

ECAM 510.55.M laver en rigtig god espresso med stor volumen. Den er udstyret med en rigtig god mælkeskummer, og maskinen har 13 forskellige niveauer til indstilling af kaffestyrken. Når du har fundet den rette kombination af vand og bønner, kan du gemme din personlige indstilling.

Set til ca. 6.000 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Menu-styret touch-system

Mælkeskummer

Vandtank på 2,0 liter – beholder til 400 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 38 x 48 x 26 cm – 12,5 kg

Automatisk renseprogram

Kan lave to kopper ad gangen

JuraE8
Vinderen

Jura E8

Vinderen i Forbrugerrådet Tænk’s test af espressomakiner er Jura E8. Jura espressomaskiner produceres i Schweiz, og firmaets ingeniører har udviklet en speciel teknik, Pulse Extraction Process, som giver en fantastisk kaffearoma, fordi vand og bønner er i kontakt med hinanden i længere tid.

Kig på Jura E8 og nyd det flotte og eksklusive design. At den så samtidigt scorer højt på espressokvalitet, mælkeskumning, bryggetemperatur og brugervenlighed er yderligere et plus.

Set til små 9.000 kr.

Fuldautomatisk maskine

Indbygget kaffekværn

Kan styres via app til smartphone (Jura Coffee App til både iOS og Android)

Mælkeskummer

Vandtank på 1,9 liter – beholder til 280 gram kaffebønner

Mål og vægt: ca. 35 x 44 x 28 cm – 9,8 kg

Automatisk renseprogram – beder selv om afkalkning

Kan lave to kopper ad gangen

Inspirationsvideo til De’Longhi Dinamica – kan du også mærke trangen til kaffe, når du har set den …?

Anbefalinger og gode råd

Som nævnt ovenfor har vi valgt nogle espressomaskiner, som er fuldautomatiske, kan kværne, skumme mælk og lave kaffe til både dig og din partner samtidigt. Men du kan måske have yderligere krav til din kommende espressomaskine, som skal honoreres?

Vi foreslår, at du køber en espressomaskine med selvsluk. Vi er nogle, der er lidt distræte, og så er det rart at vide, at maskinen er slukket eller slukker, når man sidder i bilen på vej til job.

Hvis du ikke vælger en maskine, der selv gør opmærksom på, at det er tid til afkalkning, så indfør nogle rutiner, som gør den del let at huske. Før i tiden tog jeg ca. 25 kaffefiltre frem, og når de var brugte, afkalkede jeg min kaffemaskine. I dag har jeg indført nogle terminer, fx omkring den 1. eller 15. i måneden, hvor den står på afkalkning af min espressomaskine. Fungerer det ikke for dig, så kan påmindelser via smartphonen måske hjælpe dig på vej?

Bedst i test!

Som det ses, besætter de tre mærker, vi har med i artiklen, 9 ud af de 10 bedste placeringer i Forbrugerrådet Tænk’s “espressomaskine bedst i test”.