Aktuelle tilbud » Elcykel – bedst i test

Juli 2019 (opdateret juli 2020)

Hvilken elcykel er den bedste i test?

I juni 2019 har Forbrugerrådet TÆNK testet elcykler, og testpanelet begejstres i den grad over nyeste skud på stammen fra hollandske Gazelle. Modellen hedder Gazelle Orange C8 HMS og findes både i en damemodel og en herremodel.

Elcyklen scorer topkarakterer på alle parametre i testen, dvs. 

  • cykling med motorhjælp
  • generel cykling
  • batterihåndtering
  • display og betjening

Og den samlede vurdering ligger derfor også helt i top med en score på 88% ud af 100 mulige.

Bedste elcykel i test - på ALLE parametre!

Se også vores indlæg om andre gode elcykler her – hvis du fx søger et billigere alternativ …

Motor

Der er tale om en elcykel med centermotor fra navnkundige Shimano. Motoren trækker rigtigt godt og er meget støjsvag sammenlignet med de øvrige elcykler, der indgik i TÆNK’s test.

Motoren er velegnet til både korte og lange ture og er en fremragende hjælp i bakket terræn. 

Gear

Shimano-gearet er testens mest avancerede, og du har mulighed for at køre enten med manuelt gearskifte eller automatisk gearskifte. Sidstnævnte gør, at der skiftes til et højere gear ved acceleration, mens der geares ned ved bremsning og standsning. Der er i alt 8 gear at vælge imellem.

Hvis det automatiske gearskifte ikke passer til din kørestil, kan du enten køre med manuelt gear eller forcere et gearskifte manuelt, hvis du ikke vil vente på det automatiske gearskifte. Det er en virkelig smart detalje!

Batteri

Batteriet er af typen lithium-ion. Det er på 418 Wh og har en rækkevidde på 80-120 km på en fuld opladning.

Batteriet kan afmonteres og forventes at have en levetid på op til 80.000 km. 

Er der da slet ikke noget negativt at sige om denne elcykel?

Forbrugerrådet TÆNK indrømmer selv, at de har haft den store lup fremme for at finde noget kritisk at sige om Gazelle Orange C8 HMS. 

Dog bemærker de, at bagagebæreren har elastikker i stedet for en klap. Det må være en smagssag, om man er til det ene eller andet? 

Og cykelnøglen sidder fast i låsen under kørslen – og den kan ikke tages ud, før cyklen er låst. Det sidste ser vi imidlertid ikke som en svaghed i et land, hvor der i gennemsnit anmeldes i størrelsesordenen 150 cykeltyverier om dagen. 

Generel vurdering af Gazelle Orange C8 HMS

Det er ikke hver dag, man ser så overbevisende en test og et så begejstret testpanel hos Forbrugerrådet TÆNK, så ved valg af denne cykel er du sikret en fremragende køreoplevelse. Uanset om dit behov er korte indkøbsture, korte/lange ture til og fra arbejde/studie/hobbies eller til diverse udflugter med madkurven på bagagebæreren. Cyklen håndterer alle former for terræn.

Bilister har i mange år været tilhængere af automatgearet, så man ikke skal tænke på op- og nedgearing. Nu er denne mulighed så også kommet på cykelfronten, og på denne cykel kan du endda supplere automatgearet med et manuelt gearskifte, hvis du har lyst?

Hvis du søger en billig elcykel, skal du nok ikke kigge efter en Gazelle Orange C8 HMS – men som bekendt hænger kvalitet og pris sammen. Og her er der tale om en virkelig avanceret elcykel, som kan holde i mange år.

Ud i det blå
Ud og se på til verdens ende
Man ved jo aldrig, hva’ der ku’ hænde

Tekst af Kim Larsen