Powerbank

Elektronik

April 2019 (opdateret marts 2020)

Er jeg den eneste, der undrer mig over, at man den 21. juli 1969 kunne sætte et par amerikanske astronauter af på månen – og her ca. 50 år efter – er man stadig ikke i stand til at konstruere et batteri til en smartphone, der kan holde strøm mere end et døgn? Ved minimalt brug af telefonen vel at mærke.

Nej, vel? Og det er jo ikke fordi, behovet for langtidsholdbare batterier ikke er der. Mange af os har det meste af døgnet et batteridrevet stykke isenkram indenfor rækkevidde, uanset om det er en mobiltelefon, tablet, pc, hovedtelefoner, ure, kameraer eller hvad det nu må være?

Men heldigvis er ”batteriets reservehjul” opfundet, nemlig powerbanken.

Hvad er en powerbank?

En powerbank er i realiteten et batteri indbygget i en eller anden form for skal, fx plastic eller metal. Powerbanken er i stand til at lagre og overføre energi til et andet batteri i fx en mobiltelefon eller andre af vores elektroniske apparater.

En powerbanks kapacitet måles i mAh (milli-Ampere-timer), og jo flere mAh en powerbank har, jo flere opladninger kan den præstere.

Batteriet i en powerbank er som regel enten et Lithium-ion- eller et Lithium-polymer-batteri, hvor sidstnævnte har den største kapacitet.

Den bedste powerbank – hvad skal du købe?

Der findes mange gode powerbanks på markedet, så lad primært dit behov (og evt. din smag) afgøre, hvilken powerbank, du skal købe.

Er du typen, der lader din mobiltelefon op en gang imellem, så køb dig en powerbank på ca. 10.000 mAh, som helt opladet kan oplade en smartphone 3-4 gange? Har du jævnligt brug for ekstra batterikapacitet til din bærbare pc eller en tablet, så kig efter en powerbank med minimum 20.000 mAh.

TP-linkPowerbank
Den frække

TP-Link TL-PB15600

TP-Link har her begået en lille powerbank med et karakteristisk og strømlinet udseende. 

Forgængeren er af magasinet Alt Om Data udnævnt til “bedst i test” og et “godt køb”.

Den oplader en smartphone 3-5 gange på en fuld opladning. En god og billig powerbank.

Prisen er godt 300 kr.

Kapacitet: 15.600 mAh

Indgang: 1 x micro USB

Udgange: 2 x USB

Mål: 15 x 2,24 x 6,12 cm

Vægt: 344 gram

Indbygget lommelygte

Den billige

Energizer Hightech 3 er en lille, flot powerbank i et spændende fladt og blåsort design, som passer lige ned i en bukselomme.

Med to USB-porte er det en god powerbank til dig, som gerne vil lade både telefon og tablet op på én gang.

Powerbanken er set til 159 kr.

Kapacitet: 10.000 mAh 

Indgang: 1 x micro USB

Udgange: 2 x USB

Mål: 15 x 6 x 2 cm

Vægt: 240 gram

Trådløs opladning?

Har du udstyr, som kan oplades trådløst, kan vi anbefale denne powerbank fra Energizer. Den har en kapacitet på 10.000 mAh og er yderligere udstyret med 2 USB-indgange, så du reelt kan oplade 3 enheder på een gang ….

Prisen er små 300 kr.

Personlig anbefaling

Jeg har personligt flere og forskellige opladningsbehov, så jeg har købt to powerbanks på hver 10.000 mAh. Den ene ligger altid klar i hjemmet, og den anden ligger permanent i bilen, hvor jeg også har mulighed for at oplade den på vej til og fra en opgave eller et besøg.

Den smukke

GreyLime powerbank

GreyLime er produceret i Danmark, men vi undlader at kalde den for den danske bank.

Powerbanken har vundet flere tests, bl.a. i Politikken og Ekstra Bladet. Der er tale om en både holdbar og effektiv powerbank.

Det lækre design gør powerbanken til noget helt særligt, som man gerne vil eje – og så findes den ydermere i tre flotte farver.

Den flotte powerbank koster ca. 250 kr.

Kapacitet: 10.400 mAh

Indgang: 1 x micro USB

Udgange: 2 x USB

Mål: 13 x 8,1 x 3,6 cm

Vægt: 235 gram

Farver: Mørkeblå, grå, sandfarvet

Den rå

RavPower powerbank

En kraftig powerbank behøver ikke være en stor powerbank. Det er denne RavPower et godt eksempel på.

Som flere af de andre modeller passer den i bukselommen, men den har kapacitet til at oplade din bærbare pc, MacBook eller hvad det nu må være?

Den bedste powerbank til dig med et stort opladningsbehov.

RavPower koster knap 900 kr.

Kapacitet: 26.800 mAh

Indgange: 1 x micro-USB, 1 x USB

Udgange: 2 x USB, 1 x USB-C

Mål: 8 x 17,2 x 2 cm

Vægt: 455 gram

Opladningsindikator med LED-lys