September 2020 (opdateret januar 2022)
Terrassevarmere til den mørke og kolde tid
Med udsigten til efterår og vinter er det slut med de lune sommeraftener for en stund, men heldigvis er det ikke nødvendigvis slut med udelivet. Heller ikke på terrassen eller altanen.
Men som bekendt er det ikke muligt at holde varmen siddende udendørs, hvis man ikke har de rigtige hjælpemidler ved hånden. Eller måske rettere på væggen eller på jorden …
Her er terrassevarmeren selvfølgelig løsningen. Og trods navnet er den anvendelig mange andre steder også. På altanen, i et hjørne af haven, i udestuen eller i hobbyrummet osv.
Vi har derfor besluttet os for at kigge på terrassevarmere til forskellige formål.
Hvordan har vi udvalgt de viste terrassevarmere?
Vi har kigget lidt på de forskellige behov, der kan være i forbindelse med brug af en terrassevarmer. Herunder hvor meget den skal anvendes – og hvor stort et areal den skal kunne dække. Vi har valgt nogle navngivne produkter begyndende ved omkring 600 kr. til godt og vel 2.000 kr. Terrassevarmere som dækker de flestes behov.
Har man brug for at opgradere/opskalere til en større og mere avanceret terrassevarmer, præsenterer vi en kvalitetsserie fra tyske Solamagic, som honorerer de allerflestes krav og behov. Og som er kåret til testvinder hos det tyske forbrugermagasin SELBER MACHEN.
Vi har fravalgt gasvarmere, som oftest er billige i indkøb, men som har langt højere driftsomkostninger end de infrarøde terrassevarmere. Og så er der jo lige det med miljøet …
God læselyst!
Brug eventuelt indholdsfortegnelsen øverst til venstre, hvis du vil have et overblik over sidens indhold!
Gode terrassevarmere til forskellige formål
Hortus 211-352 er en prisbillig infrarød væghængt terrassevarmer og er derfor et godt køb til dig, der sporadisk har brug for varme på en kølig aften.
Terrassevarmeren er testvinder hos svenske Bäst i Test.
Den ideelle placering er i et par meters højde på husmuren, fx under tagudhænget.
Rækkevidden er 3-5 meter, og den når derfor nemt bordet rundt, når der er dømt hygge på terrassen.
Hortus 211-352 er varm med det samme, den er udført i aluminium og er vandtæt. En stor fordel er, at den også kan anvendes indendørs, fx i din udestue.
Driftsprisen er godt 3 kr. i timen ved fuld effekt på 1.500 watt.
Den leveres inklusiv fjernbetjening til 649 kr.
Hortus 211-372 er det mobile bud på en god infrarød terrassevarmer, som vi kender dem fra cafelivet. Den er derfor meget anvendelig til dig, der har brug for varme flere steder i haven eller på den store altan/terrasse. Og så kan den trygt anvendes indendørs, fx i udestuen.
Terrassevarmeren dækker et areal på ca. otte kvm., så der er ingen omkring havebordet, der kommer til at fryse. Og pga. det smarte teleskopsystem, kan du variere højden fra 1,70 – 2,10 meter.
Hortus 211-372 har tre effekttrin (900, 1200 og 2100 watt), og driftsprisen ligger på ca. 2-4 kr. i timen afhængigt af, hvilket trin du bruger.
Materialet er aluminium og rustfrit stål. Husk at købe et cover til den, hvis du ikke har plads til at opbevare den den indendørs.
Vi har set den til ca. 1.100 kr.
Hvis du vil ofre lidt flere penge på en god terrassevarmer, kan vi anbefale produkterne fra Solamagic.
Produkterne i denne beskrivelse omfatter Basic+-serien med effekter på enten 1.400 eller 2.000 watt. Og i tre forskellige farver (grå, hvid og antracit) og udførelser.
Men er du til bedre, dyrere og mere avancerede modeller, så se vores beskrivelse nedenfor.
Solamagic Basic+ er udført i aluminium og rustfrit stål og er velegnede til ophængning på vægge eller loft. De kan bruges indendørs, fx i udestue eller hobbyrum.
Modellen med 1.400 watt opvarmer ca. 12 kvm., men modellen med 2.000 watt opvarmer ca. 16. kvm. Driftsprisen er 3-4 kr. i timen.
Vi har set Basic+-serien til priser fra ca. 1.600 til ca. 2.300 afhængigt af model og farve.
Solamagic ECO+ PRO - bedst i terrassevarmer test!
Solamagics produkter udvikles, designes og produceres i Tyskland, mens Solamagic Skandinavia har hovedsæde i Danmark.
Den produktserie, der benævnes ECO+ PRO, er kåret til bedst i test hos det anerkendte tyske forbrugermagasin SELBER MACHEN. Foran andre store anerkendte mærker af terrassevarmere.
Modellerne fås med hhv. 1.400 og 2.000 watt effekt og i tre farver (hvid, titanium, antracitgrå), og priserne ligger fra ca. 2.500 til 2.900 kr.
Solamagic ECO+ PRO BTC terrassevarmere med varmeregulering via Bluetooth
Solamagic ECO+ PRO BTC går skridtet videre mht. at være innovativ. Med denne serie får du en trinløs varmeregulering via en app på din smartphone. App’en er udviklet til både iOS og Android.
Denne serie fås også i farverne hvid, titanium og antracitgrå, og vi har set dem til 4.895 kr.
Solamagic ECO+ PRO BTC
Se en demonstrationsvideo af Solamagic Eco+Pro terrassevarmer-serien.
Fordele og ulemper ved gas- terrassevarmere og el-/infrarøde terrassevarmere
En gasdrevet terrassevarmer forurener ca. tre gange så meget som en elektrisk terrassevarmer.
En infrarød terrassevarmer opvarmer det, den rammer og har derfor et langt mindre varmespild end en gasdrevet terrassevarmer.
En gasdrevet terrassevarmer er velegnet til større arealer, men til gengæld er driftsprisen 5-10 gange større end en infrarød terrassevarmer.
Den infrarøde terrassevarmer kan bruges indendørs. Gas er ikke velegnet til indendørs brug!
Og så er der det med, hvad der er mest hyggeligt? Der vinder den gasdrevne sikkert med flere længder …