Crosstrainer

Sport & motion

Maj 2019 (opdateret juni 2020)

Får du motion nok?

Går du ligesom mig rundt med en evig dårlig samvittighed, fordi du ikke får motioneret nok i det daglige? Jeg er bange for, at vi ikke er alene med den følelse – men heldigvis er der flere muligheder for at komme i bedre form.

For de fleste er valget et medlemskab i et fitnesscenter, hvilket jeg selv har prøvet med stor udbytte i et par år. Men af forskellige årsager slipper disciplinen op med tiden. Enten fordi, der altid er lidt arbejde, der skal laves, familien skal passes – eller måske den bedste undskyldning: vennen, du træner sammen med, er – i modsætning til dig selv – noget ustabil i sit træningsmønster. Og det med at træne selv er ikke så sjovt …

Er der for øvrigt ikke noget med, at fitnesscentre har tre gange så mange medlemmer som brugere? Så måske er vi rigtig mange i samme båd?

Jeg valgte i første omgang at investere i et løbebånd til hjemmebrug. Det er meget velegnet til mine svage ankler, og jeg har nu besluttet, at min næste investering skal være en crosstrainer. Primært fordi den kommer rundt om stort set alle muskelgrupper under træningen.

Hvordan virker en crosstrainer - og hvad træner man på den?

  • Crosstraineren er en kloning af en kondicykel, et løbebånd og en stepmaskine.
  • På en crosstrainer kan du både konditionstræne og lave muskelopbyggende træning.
  • På crosstraineren trænes mange forskellige muskelgrupper, fx lår, baller, ryg, arme og ben.
  • Træning på en crosstrainer er skånsom i forhold til løb på asfalt, fortov og andre hårde underlag. Den er derfor også velegnet til genoptræning efter skader.
  • En crosstrainer giver mulighed for at træne med forskellig intensitet, arme og ben individuelt eller lave intervaltræning.

Crosstrainer til hjemmebrug kontra medlemskab i et fitnesscenter

Hos HANDELSGUIDE.DK har vi sat os for at finde ud af, hvor meget crosstrainer, man får for ca. 5-6.000 kr. En crosstrainer til hjemmebrug altså!

Dette beløb svarer ca. til 18-24 måneders medlemskab i et fitnesscenter, som du nu måske kan konvertere til træning derhjemme i vante rammer. Uanset om målet er større muskler, fedtforbrænding / kalorieforbrænding / vægttab eller blot lysten til jævnlig træning. 

Undervejs faldt vi over flere gode crosstrainer tilbud, som du kan se nedenfor.

Peak Fitness VG60i er et godt bud på en god og billig crosstrainer til hjemmebrug. Den kan justeres, så den passer til de fleste, og så har den 12 indbyggede træningsprogrammer.

Aktuelt kan den fås til nedsat pris, så hvis du overvejer at erstatte dit fitness-abonnement med eget træningsudstyr, er her en god mulighed.

Crosstraineren har en anvendelig computer, men kan samtidigt tilsluttes din iPad eller anden tablet via Bluetooth. At kunne følge sin egen træning i en app virker ofte meget motiverende for de fleste.

Set til ca. 6.500 kr.

Mål og vægt: 135x65x165 cm – 55 kg

Max. brugervægt: 150 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, watt, puls – herudover Bluetooth-tilslutning til iPad eller anden tablet

Modstandsniveauer: skalerbar (ubegrænset)

Skridtlængde: 39 cm

Træningsprogrammer: 12

Denne Reebok-crosstrainer er udstyret med ikke mindre end 20 træningsprogrammer, som kan medvirke til at gøre din træning mere varieret. Flere af programmerne har du selv mulighed for at påvirke i forhold til målsætning ved din træning.

GX40S har et stort 5,5″-display som viser din træningsmængde på forskellige niveauer (se nedenfor).

Med 32 forskellige modstandsniveauer er der rig lejlighed for at arbejde med intensiteten under din træning.

Denne Reebok-crosstrainer er set til 5.500 kr.

Reebok GX40S er midlertidigt udsolgt – se eventuelt nogle alternativer her nedenfor!

Mål og vægt: 135x72x169 cm – 55 kg

Max. brugervægt: 120 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls, watt, træningsprogram

Modstandsniveauer: 32

Skridtlængde: 38 cm

Træningsprogrammer: 20

Denne Peak Fitness crosstrainer er karakteriseret ved sin smalle krop. Men samtidigt er den med sine ca. 70 kg meget robust og stabil – men samtidigt meget mobil pga. transporthjulene foran.

Crosstraineren har flere indbyggede programmer og kan bruges sammen med iPad/iPhone eller andre tablets og smartphones via Bluetooth. På den måde kan du løbe ruter i det meste af verden, og hvor modstanden automatisk ændres i forhold til den valgte rute.

En træningsform, der skærper motivationen har jeg konstateret.

Peak Fitness er set til små 6.000 kr.

Mål og vægt: 168x68x172 cm – 69,5 kg

Max. brugervægt: 130 kg

Computervisning: Tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, puls m.m.

Modstandsniveauer: trinløst

Skridtlængde: 51 cm

Vi arbejder på indlæg om andre produkter, du kan bruge til din hjemmetræning. Står du aktuelt og skal bruge noget vægtudstyr (et vægtsæt, vægtskiver eller håndvægte), en træningsbænk, en romaskine, et løbebånd eller en motionscykel, kan du se et bredt sortiment ved at klikke på emnerne nedenfor. 

Diverse træningsudstyr til hjemmebrug

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Gør dig nogle overvejelser om, crosstraineren skal bruges af hele familien? Så vil det være oplagt at finde en crosstrainer, som kan justeres ud fra den enkeltes højde og drøjde. 

Og børn elsker den, fordi træningsformen er meget tilgængelig.

Langt de fleste crosstrainere har indbygget display, som måler fx tid, hastighed, distance, antal skridt, kalorieforbrænding, puls m.m. Kig efter, at crosstraineren kan vise de målinger, som motiverer dig. Distance og kalorieforbrænding er åbenlyse parametre at konkurrere i – også mod sig selv.

Mange crosstrainere har indbyggede pulsmålere, men disse sidder som regel i håndtagene. Måling af puls i hånden er ikke så præcis, som hvis du har et pulsbælte omkring brystet, så køb evt. et pulsbælte til nogle få hundrede kroner for at optimere din træning.

For at undgå sved og slitage på gulvet bør du anskaffe en måtte, der kan bruges som beskyttende underlag til crosstraineren.

Sådan træner du på en crosstrainer!

Demonstrationsvideo af hvordan du træner på en crosstrainer. 

Den viste Reebok-crosstrainer er ikke en af de udvalgte i vores artikel.